TZ SBK/Pripreme za otvaranje zimske sezone, ali i doček i proslavu Nove godine na Vlašiću

0
156

I ove godine u prelijepom prirodnom ambijentu planine Vlašić, u periodu od 21. do 23.12. Turistička zajednica Srednjobosanskog kantona/Kantona Središnja Bosna, upriličit će tradicionalno, 16. po redu zvanično otvaranje zimske turističke sezone 2018/2019, koje će se održati u saradnji sa Turističkom agencijom „Sol Azur&Bueno Vista“ i manifestacijom pod nazivom „Šankanje“.

Kao i prethodnih godina, Vlašić će biti domaćin brojnim posjetiteljima iz različitih krajeva svijeta koji će imati priliku uživati u nizu interesantnih turističkih sportsko-zabavnih sadržaja.

Ljubitelje zimskih sportova ali i dobre zabave i ove godine očekuje vrhunski doživljaj prilagođen svim generacijama, te će gostovanje regionalnnih muzičkih zvijezda obilježiti i ovogodišnji ski opening i „Šankanje“.

Mladi će ponovo moći uživati u različitim zanimljivim igrama bez granica na snijegu, a kao i svih prethodnih godina i oni najmlađi će pored zabavnih skijaških avantura, imati priliku uživati i u pozorišnim predstavama, nakon čega će ih posjetiti i Djed Mraz sa poklonima.

Turistička zajednica SBK/KSB i hotelijeri sa Vlašića će i ove godine za sve posjetitelje osigurali su i neizostavnu porciju graha i čašu kuhanog vina.

Kako bi kvaliteta turističke ponude bila što potpunija i u nastupajućoj zimskoj turističkoj sezoni, svim posjetiteljima na Vlašiću će biti na usluzi i Turističko-informativni centar TZ SBK/KSB, koji se nalazi samom centru Babanovca.

Trenutno se sa nadležnim iz Općine Travnik i predstavnicima Sportsko-rekreacijskog centra Vlašić, nastoje realizovati i aktivnosti unapređenja funkcionisanja samog zimskog centra, od uspostavljanja učinkovitog saobraćaja, uspostave zabrane vožnje motornih sanki po skijaškim stazama, postavljanja nove saobraćajne signalizacije, do uvođenja reda u prodaju hrane i pića.”, kazao je Miroslav Matošević, direktor Turističkog ureda TZ SBK/KSB.

Također, svim posjetiteljima planine Vlašić tokom ove tradicionalne manifestacije, ali i za kompletnu 2018/2019 zimsku turističku sezonu obezbijeđena je sezonska medicinska zaštita, koja će biti realizovana u saradnji sa Domom zdravlja Travnik, Općinom Travnik i hotelijerima sa planine Vlašić.

Planinski skijaški centar na Vlašiću danas zauzima značajno mjesto u turističkoj ponudi Bosne i Hercegovine, ali i šire, a Matošević je naglasio da se u okviru nastupajuće zimske turističke sezone planira realizovanje niza aktivnosti, a sve s ciljem unapređenja turističke ponude na Vlašiću, te dodao da će se između ostalog, na jednoj od najljepših bh. planinskih destinacija  upriličiti doček i proslava Nove godine. Turistička zajednica SBK/KSB uz saradnju privatnog sektora, te lokalne i kantonalne vlasti, na platou Babanovca će uz DJ-a “Exit” i vatromet posjetiteljima priuštiti još jedni nezaboravnu novogodišnju noć.

izvor: novum.ba