TZ SBK: Obavještenje o saobraćanju na području Babanovca

0
192
Iz Turističke zajednice SBK -a obavještavaju sve posjetioce vlasnike privatnih objekata kao i poslovna poduzeća na Vlašiću da će se od petka 08.01.2020. godine pa sve do kraja zimske turističke sezone od strane Policijske uprave Travnik kao i nadležnih inspekcijskih službi vršiti pojačane mjere kontrole prometovanja vozila, parkinga, prometovanja ATV vozila (quad, motorne sanke i sl.) unutar Turističkog naselja Babanovac.
🅿️PARKING
ZABRANA PARKIRANJA VOZILA
🚫 – R-413: zabrana parkiranja vozila uz prometnicu do Turističkog naselja Babanovac iz pravca Travnika/Policija će koordinirati mjesta za parkiranje na drugim lokacijama. Za svako vozilo koje bude parkirano uz prometnicu biti će izrečen prekršajni nalog.
🚫 – PROMETNICA: SKAKAONICA – SKI STAZA: zabrana parkiranja za sva vozila na ovoj prometnici. Za svako vozilo koje bude parkirano ukupnom dužinom ili dijelom biti će izrečen prekršajni nalog.
🚫 – OSTALO: Zabrana parkiranja vozilima na prometnicama i na ostalim dijelovima Turističkog naselja Babanovac koja onemogućavaju normalno odvijanje prometa (ukupnim dužinom ili dijelom).
🅿️ PARKING:
– Molimo sve posjetitelje da koriste ovlaštene parking prostore koji su označeni i na kojima se izdaju fiskalni računi. ✅
– Parkiranje vozila na neoznačenim parking prostorima kao i onim na kojima se ne izdaju fiskalni računi RADITE NA SVOJU VLASTITU ODGOVORNOST! ❗
Radi velikog broja posjetitelja pored parkinga na samom platou Babanovac, vaša vozila ćete moći parkirati i na parking prostoru: 🅿️ Ispod Baby lifta te kod 🅿️ skakaonice.
🚔 KONTROLA PROMETOVANJA Unutar 🛑🚙 TURISTIČKOG NASELJA
Radi učestalih kršenja propisa iz oblasti prometa i sigurnosti na cestama, neodgovornog ponašanja vozača, sigurnosti posjetitelja, uništavanja skijaških staza i dr. u narednom periodu na području Turističkog naselja Babanovac Policijska uprava Travnik i ndaležne inspekcijske službe će provoditi kontrolu prometovanja ATM vozila (quad vozila i sl.), motornih sanki i drugih sličnih tipova vozila:
– Brzine prometovanja vozila, ❗
– Područja – staza na kojima se prometuje, ❗
– Dozvola za prometovanje ovim vozilima, ❗
– Najam vozila u skladu sa važećim propisima za obavljanje djelatnosti, ❗
ATM vozila i motorne sanke
🚫 – Zabrana prometovanja ovih vozila na skijaškim stazama,
✅ – Dozvoljeno kretanje po prometnicama i putevima. Postoji označena staza za ova vozila koja vodi izvan Turističkog naselja Babanovac