Tužilaštvo KS istražuje nabavku respiratora i testova na koronavirus

0
69

Tužilaštvo Kantona Sarajevo formiralo je dva predmeta vezana uz provjeru postupaka nabavki respiratora i testova na koronavirus Vlade Federacije BiH, potvrdila je za „Avaz“ portparol Kantonalnog tužilaštva Azra Bavčić.

– Nakon medijskih tekstova Tužilaštvo KS provjerava postupak nabavke testova i respiratora, a sve kako bi se utvrdilo ima li elemenata krivičnog djela – kazala je Bavčić.

Podsjećamo, danas je potvrđeno da je poljoprivredno gazdinstvo “Srebrena malina” uvoznik respiratora iz Kine za Vladu Federacije BiH.

– Uvoznik 80 respiratora iz Kine u Bosnu Hercegovinu je kompanija “FH Srebrena malina” d. o. o., a carinsku proceduru je pokrenula špediterska kuća DTS-ŠPED d. o. o. – rekao je Ratko Kovačević, portparol Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH.

Direktor „Srebrene maline“ Fikret Hodžić kratko se javio za „Avaz“. Tom prilikom nije se želio upuštati u objašnjavanje ove situacije.

– Javio sam se iz poštovanja prema novinarskoj struci, ali svi detalji ove situacije bit će dostavljeni u saopćenju za medije – kratko je kazao Hodžić.

izvor: avaz.ba