Tužilaštvo BiH preuzima istragu o prijetećem pismu institucijama BiH

0
46

Sve agencije za provođenje zakona u BiH u punom kapacitetu rade na otkrivanju pošiljaoca anonimnog prijetećeg pisma . Istragu će preuzeti Odjel za organizirani kriminal i korupciju Tužilaštva BiH i postupajući tužilac.

 

Povodom anonimnog pisma koje je stiglo BHRT-u i u kojem se, između ostalog, prijeti da će se dogoditi „dizanje u zrak“ državnih, entitetskih i međunarodnih institucija u BiH ukoliko nadležni ne riješe probleme zavidovićke „Krivaje“, Ministarstvo sigurnosti je upoznato sa zabrinutošću pojedinih predstavnika međunarodne zajednice u BiH i domaćih institucija, navodi se u saaopćenju iz  ove  institucije. 

Sve agencije za provođenje zakona u BiH u punom kapacitetu rade na otkrivanju pošiljaoca ovog pisma koji se predstavljaju kao „Grupa-čist vazduh“.

Ministar sigurnosti  Fahrudin Radončić danas je o tome  službeno razgovarao sa glavnim državnim tužiteljem gospodinom Goranom Salihovićem, a nastavak dosadašnje istrage preuzet će Odjel za organizirani kriminal i korupciju Tužilaštva  BiH i postupajući tužitelj sa kojim je ministar također obavio kontakt.

Situacija se prati u potpunosti i pojačanim naporom policijskih i obavještajnih struktura adekvatno se reagira na situaciju zbog koje će oni koji su je izazvali morati da se suoče sa zakonskim posljedicama.

Inače, i na osnovu procjena policijskih i obavještajnih struktura, nema nikakvog razloga da međunarodne i domaće institucije u BiH ne nastave sa potpuno normalnim i uobičajenim radom, navodi se u saopćenju iz Ministarstva sigurnosti BiH.  

 

 

/bhrt/