Turska organizacija IHH podijelila kurbansko meso u BiH

0
26

Turska humanitarna organizacija IHH zahvaljujući donacijama povodom Kurban-bajrama podijelila je kurbansko meso socijalno ugroženim ljudima i u Bosni i Hercegovini, javlja Anadolu Agency (AA).

Podjelu kurbanskog mesa u BiH u ime humanitarne organizacije IHH obavili su Udruženje Istanbul Edukativni-kulturni centar (EKC) sa sjedištem u Sarajevu i MFS-EMMAUS.

Predsjednica Udruženja Istanbul Edukativni-kulturni centar (EKC) Feyza Tanok-Šehbajraktarević kazala je za AA da su ove godine podijelili kurbansko meso u BiH nakon što je osigurano 45 grla krupne stoke.

“Svaki veliki kurban smo podijelili na 40 porodica koje su dobile pakete s mesom od pet kilograma. Kurbansko meso smo podijelili u Sarajevu, Zenici, Doboj Istoku, Srebrenici, Žepi, Kaknju i Tuzlanskom kantonu”, rekla je Tanok-Šehbajraktarević.

Istakla je da su također kurbansko meso dobili i djeca bez roditelja, šehidske porodice i druge socijalno ugrožene porodice u BiH.

Humanitarna organizacija IHH je i prethodnih godina osigurala kurbansko meso za brojne porodice u Bosni i Hercegovini.

Turska humanitarna organizacija IHH je i prošle godine obezbijedila kurbansko meso za više od dva miliona socijalno ugroženih ljudi u 93 zemlje i regije.

Anadolija