Turistička zajednica SBK/KSB na radionici u Sarajevu, prezentirala svoja iskustva i praksu!

Na dvodnevnoj radionici koja se održava 13. i 14. 05.2024. godine u Sarajevu u organizaciji USAID Developing Sustainable Tourism in Bosnia & Herzegovina – Turizam danas su predstavnici Turističke zajednice SBK/KSB održali predavanje – iskustva u primjeni elektronskog sustava prijave i odjave turista u Bosni i Hercegovini.
Turistička zajednica SBK/KSB je prva turistička zajednica u Bosni i Hercegovini koja je ovaj Sustav uvela u svoje poslovanje još 2012.godine i imala je značajnu ulogu u izradi i implementaciji istog.
Iskustva i primjenu sustava za prijavu i odjavu turista kao i mogućnosti uvezivanja sa sustavima drugih institucija, prezentirali su direktor Turističkog ureda TZ SBK/KSB, Miroslav Matosevic i stručni suradnik Turističkog ureda, Faruk Koric kao vodeći stručnjaci u ovoj oblasti u Bosni i Hercegovini.
Radionicu prenosa znanja organizira USAID Developing Sustainable Tourism in Bosnia & Herzegovina – Turizam u saradnji s Agencijom za statistiku BiH, a dvodnevnu radionicu provodi Institut za turizam Zagreb sa posebnim osvrtom na praksu u Republici Hrvatskoj kao i provedbu uvođenja Satelitskog računa u turizmu – TSA (Tourism Satellite Account).
Na dvodnevnoj radionici sudjeluju predstavnici ključnih institucija u Bosni i Hercegovini kada je u pitanju turistička statistika.
Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print