Trump objavio hrpu tvitova, tajni agenti oštro kritizirali njegov sinošnji izlet

0
76

Američki predsjednik Donald Trump već je više od dva dana u vojnoj bolnici Walter Reed, gdje je hospitaliziran nakon što mu je potvrđen koronavirus i nakon što je počeo osjećati simptome bolesti.

Jučer je odjednom nakratko izašao iz bolnice kako bi iz SUV-a, u povorci vozila, mahao svojim pristašama koji se okupljaju ispred bolnice.

To je izazvalo nove oštre kritike. Najžešća je ona civilnog liječnika koji radi i u bolnici Walter Reed Jamesa Phillipsa.

“Svaka osoba u automobilu tijekom te potpuno nepotrebne predsjedničke vožnje sada mora na 14 dana u karantenu”, napisao je na Twitteru James Phillips, liječnik i profesor hitne medicine na Sveučilištu George Washington. “Mogli bi se razboljeti. Mogli bi umrijeti. Zbog političke predstave.”

Glasnogovornik Bijele kuće Judd Deere Trumpov izlazak iz bolnice opisao je kao “kratku vožnju u motoriziranoj povorci kako bi mahnuo pristašama” te je dodao da se Trump vrlo brzo vratio u bolnički apartman. Deere je istaknuo da su “poduzete prikladne mjere opreza” prije vožnje kako bi se zaštitili predsjednik i oni koji ga podupiru. “Potez je odobrio liječnički tim”, dodao je.

No to nije spriječilo brojne kritike da je Trump zbog jeftinih političkih bodova ugrozio zdravlje drugih ljudi.

Senator Brian Schatz, demokrat s Havaja, dodao je da “moli za zdravlje pripadnika tajne službe koji su bili u Trumpovoj pratnji: njima je jasno da je rizik dio njihova posla, samo što ne bi trebali biti dovedeni u situaciju da moraju razmišljati da im opasnost prijeti od osobe koju štite”. U drugom tvitu je napisao: “Covid parada.”

Ranije jučer liječnici su dali nove kontradiktorne informacije o Trumpovom stanju.

Rekli su da mu je dvaput pao kisik, što je u suprotnosti s nekim dosadašnjim izjavama i potvrđuje da se skrivalo pravo Trumpovo stanje te da je primio prvu dozu deksametazona koji se obično daje ljudima koji imaju problema s disanjem.

No istovremeno su rekli da nema problema s disanjem, da mu je bolje i da bi već danas mogao biti pušten iz bolnice

>> IZ MINUTE U MINUTU

14:33 Aktivni tajni agent komentirao je za CNN da se vožnja Trumpa s agentima ispred bolnice kako bi pozdravio obožavatelje nikad nije smjela dogoditi. Agenti koji su bili s Trumpom su sada u karanteni. > Opširnije

12:55 Trump je u pola sata objavio novih 15 tvitova, to je već 17 tvitova rano jutros po lokalnom vremenu. Sve je tvitove napisao velikim slovima.

“BURZE NA NAJVIŠIM RAZINAMA, GLASAJTE!”, “NAJJAČA VOJSKA IKAD, GLASAJTE!”, “ZAKON&RED, GLASAJTE!”. “SLOBODA RELIGIJE, GLASAJTE”, “NAJVEĆE REZANJE POREZA IKAD, I JOŠ JEDNO STIŽE, GLASAJTE!”. “401(K), GLASAJTE!” “NAJBOLJA SKRB ZA VETERANE, 91% ODOBRAVANJA”, ”  “SVEMIRSKA SILA, GLASAJTE!”, “OGROMNO REZANJE REGULACIJE, GLASAJTE!, “PRO LIFE! GLASAJTE!”, “ZAŠTITIMO UVJETE U ZDRAVSTVU, GLASAJTE!”, “BORIMO SE PROTIV KORUMPIRANIH MEDIJA KOJI ŠIRE LAŽNE VIJESTI, GLASAJTE!, “ZAŠTITIMO NAŠ DRUGI AMANDMAN, GLASAJTE!, “MIR PUTEM SNAGE (VRATIMO NAŠE VOJNIKE KUĆI) GLASAJTE!” tvitovi su koje je Trump zaredom objavio.

Potpuno je jasno, Trump silno želi ostaviti dojam da je dobro.

izvor: index.hr