“Tri grada, tri pjesnika” večeras donjovakufskoj publici podarili poetsku priču o putovanjima stihova prijateljstva

0
631

Jedna lijepa poetska priča o putovanjima stihova prijateljstva desila se večeras u Donjem Vakufu. Nakon Gornjeg Vakufa i Bugojna pjesnici Vernesa Manov iz Bugojna, Ensar Bukarić iz Gornjeg Vakufa  i Nijaz Rujanac iz Donjeg Vakufa predstavili su se I donjovakufskoj publici.

Bila je ovo prilika je ovo da kroz poeziju, kao  izraz duhovnog stvaralaštva, upoznamo troje pjesnika . Oni dolaze iz tri grada Gornjovrbaske regije i svojim  umjetničkim žarom I stavaralačkom energijom uljepšavaju svakodnevnicu.

Poezija jest očaravanje, ona je čaroban svijet mašte i razmišljanja, poezija je otvaranje duše novim svjetovima.  Ta vrata svojom poezijom  večeras su otvorili  Vernesa Manov iz Bugojna, Ensar Bukarić iz Gornjeg Vakufa  i Nijaz Rujanac iz Donjeg Vakufa.

 

Ovo je trojac koji je počeo jedno divno poetsko druženje na putu ka Inđiji gdje su bili predstavnici  naše zemlje na  27. Susretima pjesnika pri Klubu “ Miroslav Mika Antić” u Inđiji, Srbija.

Naravno, započeto druženje ne staje na tome. Prijateljstvo nastavljaju intezivno,  razmišljajući kako da poetiziranje pretvore u prave dragulje koje će potom pronalaziti ljubitelji  pisane riječi. Poeziju šalju na pjesničke konkurse I pozive, objavljuju u zajedničkim antologijama međunarodnog pjesništva.

Otkrit ćemo i malu tajnu, Vernesa, Ensar i Nijaz na ozbiljnom su putu da svoju poeziju objedine u prvu zajedničku zbirku poezije.

Poetske performanse izveli su : Sara Silajdžija, Melisa Mekić, i Ilhana Draginović.

Pjesnici su pozvani da gostuju i na manifestaciji”Noć boema”u martu ove godine u Inđiji u okviru koje su i njihove nove pjesme našle mjesto u još jednoj međunarodnoj antologiji pjesnika.

U  februaru će gostovati i u Književnom klubu ” Plava paleta” u Zenici,  a nakon toga u Sarajevu u okviru djelovanja “Planet poezije”. Jedna lijepa poetska priča o putovanjima stihova prijateljstva desila se večeras i u Donjem Vakufu.