Trener Zenur Kurić – Pile ponosan na novi uspjeh svoje selekcije

Predpioniri FK Radnik opravdali su očekivanja i u neizvjesnoj utakmici za prvaka Kantonalne lige NS Srednjobosanskog kantona nadmašili vršnjake NK Romari Vitez.

Tim povodom, ugostili smo trenera pomenute selekcije, Zenura Kurića koji je s nama podijelio utiske, ali i planove za naredni period.

Ovo je već šesta godina koju završavamo kao prvaci našeg kantona u selekciji predpionira. Kada je pitanju Donji Vakuf, mi smo oduvijek bili bogata sredina kada su u pitanju fudbalski talenti.

Trenutno vodim dvije selekcije, a to su predpionirska i uzrast cicibana. Razlika između ovih uzrasta je dvije do tri godine, tako da cicibanima popunjavam ekipu predpionira. Prvu godinu koriste za adaptiranje, a kada krenu igrati sa svojim vršnjacima, dosta im je lakše igrati, tako da im nije strana igra na terenu velikih dimenzija.

Kada je u pitanju državno prvenstvo, ono se ove godine igra na Ilidži.

Dva terena se nalaze u sklopu hotela i na tim terenima se već svake godine tradicionalne održavaju završnice državnih prvenstava. Taj turnir je vrhunski organizovan, a takmiče se i vrhunske ekipe, to je nagrada za ove dječake. Svake godine smo odlično prihvaćeni, krenuvši od osoblja hotela, pa do domaćina i Saveza. To je dodatni motiv da se što više trudimo i vratimo svake naredne godine.

Vaš kontinuitet i uspjeh u radu je prepoznao i naš savez koji vam je uputio čestitku.

Jeste, i hvala im na tome. Imamo odličnu saranju sa savezom, kao i ostalim klubovima, u našem kantonu, pa i šire. Nedavno je jedan naš dječak otišao u Zrinjski Mostar, a uskoro će njegovim stopama krenuti još jedan naš igrač, a to je dokaz da ljudi prate i prepoznaju naš uspjeh. Vakuf je mala sredina, niko nije očekivao takve rezultate, obzirom da kod nas postoji veliki broj klubova koji se takmiče u mnogim sportovima, a Vakuf kao općina ne broji mnogo stanovnika.

Iskoristio bih još ovu priliku da se zahvalim roditeljima, ali i općini i upravi koji financiraju naša putovanja, kako u državi, tako i u inostranstvu.

Na kraju našim dječacima možemo poželjeti da ostvare što bolji plasman na završnici i predstave svoj klub i grad u najboljem svjetlu.

 

 

Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print