Travnik: Vlada SBK-a utvrdila Nacrt zakona o pravobraniteljstvu

Na prijedlog Ministarstva pravosuđa i uprave, Vlada Srednjobosanskog kantona (SBK) je na svojoj sjednici u Travniku utvrdila Nacrt zakona o pravobraniteljstvu.

Isto ministarstvo je predložilo, a Vlada SBK donijela Odluku o izdvajanju sredstava iz Proračuna SBK-a za 2016. godinu (kapitalni transferi za sufinanciranje projekata značajnih za Srednjobosanski kanton) za JU doma zdravlja Kreševo, na ime sufinanciranja nabavke laboratorijske opreme, odlukom se izdvaja iznos od 13.000,00 KM.

Vlada SBK je na prijedlog Ministarstva gospodarstva usvojila Izvještaj o radu Turističke zajednice Srednjobosanskog kantona za 2015. godinu. Donesena je i Odluka o dodjeli koncesije za istraživanje i eksploataciju kvarca i kvarcita na lokalitetu “Bandera-Berberuša” općina Kreševo, koncesija se dodjeljuje gospodarsko društvo “ENERGY” d.o.o. Kreševo.

Usvojen je i Izvještaj o prikupljanju, raspodjeli i korištenju sredstava posebne naknade za zaštitu i spašavanje za 2015. godinu, a na prijedlog Kantonalne uprave za civilnu zaštitu.

Usvojeni su i Izvještaji o radu inspekcija i Izvještaj o realizaciji zaključaka Vlade za prvu sjednicu Vlade SBK-a u svibnju 2016. godine, priopćeno je, između ostaloga, iz Vlade SBK-a.

                                                                                                               /izvor:fena/

Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print