Travnik ugostio hirurge iz cijele BiH

0
64

Rodna kuća Ive Andrića – Ex Ponto  danas, 12. aprila 2024. godine, ugostila je prestižnu radionicu o laparoskopskim kolorektalnim operacijama pod nazivom “Kako to ja radim!”, u organizaciji Udruženja Endoskopskih Hirurga Bosne i Hercegovine i JU Bolnice Travnik. Ova radionica predstavlja značajan događaj za medicinsku zajednicu u BiH, okupljajući vodeće stručnjake u polju endoskopske hirurgije, prenosi Travnicki.INFO.

Radionicu je vodio renomirani Prof. dr. sc. Marko Zelić iz Hrvatske, uz učešće istaknutih predavača kao što su Prof. dr. sc. Kenan Karavdić, Prof. dr. sc. Nenad Lalović, i Dr. Adnan Šatrović. Program je započeo ceremonijom otvaranja u 09:30, nakon čega je slijedila serija predavanja i praktičnih radionica.

Događaj je obogaćen teorijskom nastavom, gdje su učesnici imali priliku da se upoznaju s najnovijim tehnikama i pristupima u laparoskopskim kolorektalnim operacijama. Osim teorijskog dijela, učesnici će u nastavku dana imali priliku za praktični rad u hirurškoj sali, uključujući vježbe na najsavremenijem CMR robotu “Versius”.

Travnicki.INFO