Travnik: Podžić općini na privremeno korištenje predao sportske terene u krugu kasarne

0
38

Ministar obrane Bosne i Hercegovine Sifet Podžić predao je danas načelniku Travnika Kenanu Dautoviću sportske terene u krugu travničke vojarne na privremeno korištenje.

Riječ je o implementaciji nedavno potpisanog sporazuma o privremenom ustupanju sportskih terena u vojarni Oružanih snaga BiH civilnom stanovništvu općine Travnik.

– Znate da jako puno sportskih kolektiva i građana traži objekte iz vojarni na korištenje. Ovo će nam biti pilot projekt gdje ćemo moći pokazati kako razviti uspješnu suradnju građana i Oružanih snaga BiH. Ovo će biti primjer kako bi se civilno-vojna suradnja ostvarila i u drugim gradovima širom Bosne i Hercegovine jer imamo zahtjeva građana i u Prijedoru, Bijeljini i drugim gradovima BiH – rekao je Podžić.

Načelnik općine Travnik najavio je kako će općina uložiti oko 200.000 KM u sportske terene u krugu vojarne.

– Projekt znači puno građanima jer nemamo dovoljno prostora za rekreaciju. Ovo je sigurno jedan unikatan projekt civilno-vojne suradnje. Projekt neće biti pretjerano skup jer se radi o obnavljanju opreme. Za ovu godinu mi smo planirali oko 200.000 KM – kazao je Dautović.

federalna.ba/Fena