Topao početak februara: Temperature i do 14 stepeni

0
33

Prema najavama meteorologa iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda danas će u našoj zemlji preovladavati pretežno oblačno vrijeme sa kišom u Hercegovini i ponegdje na jugozapadu Bosne. U ranim jutarnjim satima u Bosni je moguć slab snijeg ili susnježica.

Puhat će slab vjetar promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura kretat će se od -3 do 3, na jugu od 5 do 8, a dnevna od -1 do 5, na jugu od 8 do 12 stepeni.

U Sarajevu će biti pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima ponegdje na području kantona može biti slabog snijega. Jutarnja temperatura oko 0, dnevna oko 4 stepena.

Za utorak je najavljeno pretežno oblačno vrijeme sa maglom po kotlinama i uz riječne tokove. Tokom dana očekuje se djelimično razvedravanje. U jutarnjim satima i dio prijepodneva na jugoistoku Hercegovini sa slabom kišom. Jutarnja temperatura od -2 do 3, na jugu od 4 do 9, a dnevna od 3 do 9, na jugu od 8 do 12 stepeni.

U srijedu će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme uz postepeno smanjenje naoblake tokom dana. U prvom dijelu dana u Bosni po kotlinama i uz riječne tokova sa maglom. Jutarnja temperatura od -1 do 3, na jugu od 5 do 8, a dnevna od 6 do 12, na jugu do 14 stepeni.

Za četvrtak meteorolozi najavljuju umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Jutarnja temperatura od 2 do 6, na jugu do 9, a dnevna od 8 do 14 stepeni.