Tokom proteklog vikenda na putevima SBK-a 25 “saobraćajki”

0
51

Tokom proteklog vikenda  na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su 3 krivična djela.

Dana 05.01.2020.godine u ulici 1. Mart, općina Busovača policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Kiseljak, izvršili su kontrolu i pregled osobe E.M. rođen 1977.godine iz Busovače. Tom prilikom isti je od sebe odbacio jednu pvc vrećicu sa sadržajem zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis. U nastavku aktivnosti, na osnovu naredbe Općinskog suda Travnik izvršen je pretres stana, tavanskih prostorija, kao i vozila koje koristi navedena osoba. Prilikom pretresa pronađena je određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom, protiv osumnjičenog se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

JAVNI RED I MIR

Evidentirana su 4  slučaja  narušavanja javnog reda i mira.

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

Evidentirano je 25 saobraćajnih nezgoda u kojima je 7 osoba zadobilo lakše tjelesne povrede.

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 479 prekršajnih naloga, od kojih je 127 naloga uručeno zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima. 

Iz saobraćaja je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 20 vozača, od kojih je 8 vozača zadržano u policijskim stanicama do otriježnjenja zbog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 promila.

Iz saobraćaja je zbog neregistrovanosti ili tehničke neispravnosti isključeno 5 vozila.