Tokom proteklog vikenda 19 saobraćajnih nezgoda na putevima SBK -a

0
25

Tokom proteklog vikenda na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je 8 krivičnih djela.

Dana 17.11.2023.godine oko 20,05 sati u ulici Derviš Efendije Korkuta, općina Travnik, policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Travnik, izvršili su kontrolu i pregled osobe M.Z. rođen 1984.godine iz Travnika, koji je zatečen u vozilu marke BMW. Tom prilikom, isti je dobrovoljno predao određenu količinu zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

U saradnji  sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom protiv osumnjičenog se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

JAVNI RED I MIR

Evidentirano je 5 slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

Evidentirano je  19  saobraćajnih nezgoda u kojima su 2 osobe zadobila teže i 5 osoba lakše tjelesne povrede.

Dana 19.11.2023.godine oko 23,05 sati u ulici Džemala Bijedića, općina Gornji Vakuf – Uskoplje dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali:

Vozač S.B. rođen 1968.godine iz Gornjeg Vakufa – Uskoplja, koji je upravljao putničkim motornim vozilom marke Fiat i

  • Pješakinja S.G. rođena 1970.godine iz Gornjeg Vakufa – Uskoplja, koja je u ovoj nezgodi zadobila teže tjelesne povrede.

Uviđajne radnje na licu mjesta nezgode izvršili su policijski službenici PS Gornji Vakuf – Uskoplje.

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 669 prekršajnih naloga, od kojih je 189 naloga uručeno zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

Iz saobraćaja su zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključena 23 vozača, od kojih je 6 vozača zadržano u policijskim stanicama do otriježnjenja zbog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 promila.  

izvor: MUP SBK