Timor Numić, počasni građanin Donjeg Vakufa i podpredsjednik „Merhameta“ BiH i općinki načelnik, Huso Sušić zvanično otvorili adaptiranu Merhametovu „Narodnu kuhinju“ u Donjem Vakufu

0
70

Nakon višemjesečnih radova, na adaptaciji Merhametove „Narodne kuhinje“ u Donjem Vakufu, današnjom skromnom svečanošću ista je otvorena za 150 korisnika. Naime, „Narodna kuhinja“ u Donjem Vakufu , je jedna od četiri narodne kuhinje na području SBK.  Zahvaljujući angažmanu direktora RO „Merhameta“ Travnik, Kenana Vrbanjca, sekretara „Merhemata“ Donji Vakuf, Aida Slipca i dobrim ljudima, donatorima, „Narodna kuhinja“ je u cijelosti adaptirana.

 Ovom prilikom Timor Numić, podpredsjednik „Merhameta“ BiH, zahvalio se svima koji su na bilo koji način pomogli u realizaciji ovog projekta, na taj način cijeneći ljude koji su u socijalnoj potrebi, jer ovim jednim obrokom mnogo se pomaže najugroženijim.

 Mnogo je dobrih ljudi bilo uključeno u realizaciju ideje adaptiranja prostrija „Narodne kuhinje“ Merhameta u Donjem Vakufu, te su im u znak zahvalnosti uručene  i zahvalnice: općinkom načelniku Husi Sušiću,glavnom imamu Medžlisa IZ Donji Vakuf Esadu ef. Slipcu, dugogodišnjem glavnom čovjeku „Merhameta“ Donji Vakuf, Hasanu Muratbegoviću, te kuharici Almi Sarač.

Zahvalnice su uručene i Emiru Hajderu,Abdulahu Čepalu,Ernadu Smajiću,Nazifu Dediću,Mustafi Veliću i Ibrahimu Vinčeviću.

Posebna zahvalnica i srebrena plaketa „Merhamata“, pripala je Kemalu Čolaku, koji je najviše učestvovao u opremanju i adaptaciji „Merhametove“ kuhinje u našem gradu.

 

Na današanjoj svečanosti, korisnicima „Narodne kuhinje“, uručeni su i skromni prehrambeni paketi.