Tik Tok drma svijetom: Kako je Mujesira postala prva dama regiona

TikTok je društvena mreža koja je prisutna još od 2016. godine, ali tek je u posljednjih nekoliko godina doživjela veliku svjetsku popularnost. TikTok je svoj najveći porast ustvari doživio za vrijeme pandemije koronavirusa kada se socijalni kontakt najviše održavao putem društvenih mreža.

I kod nas su mnogu ludi za ovim načinom zabave i komunikacije, a neki od tiktokera postali su prave zvijezde.

Među njima su Sead Hrustanović, Amar Velagić, Inda Mulaahmetović, Harisa Murtić i Sermed Maktouf.

Balkanska mama

Seada Hrustanovića na TikToku prati 853.900 ljudi, a lajkova na videima ima više od 45,2 miliona.

Mladi Travničanin koji živi u Sloveniji je kreator humorističnih skečeva četveročlane porodice koju čine roditelji Mujesira i Hazim te njihova djeca Senada i Amir. Sead je za jako kratko vrijeme postao jedan od najpopularnijih bh. Tiktokera na ovim prostorima.

Mujesira je istinski hit na ovim prostorima. Ona je utjelovljenje balkanske mame.

– Mujesira je jedan od najpoznatijih likova koje snimam i koji se pojavljuje u većini mojih skečeva. Tu su naravno i drugi likovi, koji su osvojili srca publike kao što su tetka Mirsada i Mulekelefeleketa. Do sada imam preko 20 različitih likova, te se trudim povremeno ubaciti i neke nove kako bi serijali bili interesantniji. Nedavno sam u serijal uveo i tetku Mirsadu iz Amerike i njenu kćerku Samru, te smo vidjeli i Đevđirinu snahu Amelu u akciji. Za sada ću svoje skečeve bazirati na već poznatim likovima, a za nekoliko mjeseci se mogu očekivati neke prinove – kaže Hrustanović za „Avaz“.

Njegov najgledaniji video ima 3 miliona pregleda.

Sarkastičan humor

Inda Mulaahmetović je fitnes trenerica, novinarka i odnedavno jedna od najpopularnijih bh. tiktokerki.

Njen profil prati više od 121.000 ljudi, dok njena videa je lajkalo više od 3,5 miliona pratilaca. Inda snima svakodnevne vlogove u kojima koristi šale s velikim dozama sarkazma uz ubrzani voice over. Jedan od njenih najgledanijih videa ima više od 1,2 miliona pregleda.

Sarajka Harisa Murtić, koja živi u Švedskoj, na društvenim mrežama, a posebno na TikToku, prepoznatljva je po snimanju videa o nastavnicima i učenicima. Njen najgledaniji video ima više od 2 miliona pregleda.

– Počela sam snimati spontane i stvari onakve kakve one jesu, bez umotavanja ne nadajući se da će mi popularnost ovako naglo porasti – izjavila je Harisa svojevremeno.

Sermed Maktouf je tiktoker iz Travnika koji se vodi motom da niko nije savršen, pa tako ni on. Njegova misija je da šalama na svoj račun podigne samopouzdanje drugima, da nemaju komplekse i da prihvate sebe onakve kakvi jesu.

Sermeda prati 229.700, broj lajkova na njegovom profilu je 4,5 miliona.

– Budala živi gdje je rođen, a pametan gdje mu je bolje. A ja živim gdje sam rođen, jer mi je tu najbolje. Ali planiram živjeti na relaciji Istanbul – Travnik. – izjavio je Sermed nedavno.

Bosanac u Njemačkoj

Amar Velagić na Tiktoku poznatiji kao „zuzzonn“ ima 199.000 pratilaca i 7,7 miliona lajkova na svom profilu.

Videi na njegovom profilu bazirani su na smiješnim situacijama iz svakodnevnog života prosječnog Bosanca koji živi i radi u Njemačkoj.

On također na humorističan način pokazuje i odnos muškarca i žene.

Izvor: Dnevni avaz

Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print