Teška, ali zaslužena pobjeda Proma protiv Burcha iz Sarajeva

U nedjelju, 7. februara 2016. godine, u utakmici 14. kola A1 lige F BiH u košarci, u sali osnovne škole u Travniku, odigrana je utakmica između KK „Promo“ Donji Vakuf i KK „Burch“ Sarajevo.

U izuzetno teškoj utakmici, s malo postignutih poena, na kraju su se bolje snašli „momci s Vrbasa“ i zasluženo slavili rezultatom 65-59 (16-12; 15-18; 19-16; 15-13).

Susret je posmatralo oko 150 gledalaca koji su napravili sjajnu atmosferu na tribinama. Mladi momci iz „Burcha“ maksimalno su koristili svoju brzinu i izuzetnu fizičku spremnost, te su tokom cijelog susreta držali rezultatski priključak, da bi u posljednjem periodu čak i poveli 50-53. Ipak, iskustvo kapitena Mustafice, Vinčevića, braće Kalamujić, uz fanatičnu borbu cijele ekipe i sjajnu publiku donijelo je košarkašima „Proma“ novu pobjedu.

U ekipi „Proma“ Faruk Kalamujić postigao je 12, Nedim Mustafica 11, a Kenan Kalamujić 10 poena. Ubjedljivo najefikasniji bio je igrač „Burcha“ Mirza Velić sa postignutih 27 poena.

Ovom pobjedom „Promo“ se nakon četrnaestog kola vratio na četvrtu poziciju koja vodi u doigravanje za plasman u Ligu 12. U narednom kolu, donjovakufske momke očekuje gostovanje kod posljednjeplasirane ekipe Brčkog, a nakon toga, za dvije sedmice dočekuju bivšeg evropskog prvaka, sarajevsku Bosnu.

Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print