Telemach mladim bh.košarkašima omogućio nastup na Evropskom prevenstvu u Slovačkoj

0
53

Na press konferenciji KS BiH u hotelu „Holiday“, zvanično potpisan ugovor o sponzorstvu kompanije Telemach i KS BiH.Telemach je  i zvanično generalni sponzor juniorske reprezentacije BiH. Značajnim finansijskim sredstvima omogućio je mladim bh. košarkašima nastup na Evropskom prvenstvu u Slovačkoj

-Kompanija Telemach je sve više zastupljena na polju sporta, obrazovanja i kulture. Naš cilj je da pomognemo mladim i perspektivnim ljudima da napreduju i da im finansije ne budu otežavajuća okolnost ka napretku. Smatram da je ovo dobar imput i državi da se sistematski uključi u pomoć sportu, obrazovanju i kulturi  i da na kvalitetan način usmjeri mlade ljude, koji će nas sa uspjehom predstavljati u Evropi i svijetu – rekao je direktor prodaje, korisničkog odnosa i marketinga, Kenan Đonko.

 

– Zadovoljstvo nam je što je jedna velika kompanija kao što je Telemach prepoznala kvalitet u KS BiH i našoj juniorskoj reprezentaciji. Neizmijerno smo ih zahvalni što su nas podržali u ovom trenutku i obezbijedili kvalitetne pripreme jednoj talentovanoj generaciji košarkaša.  Nadam se da je ovo samo početak jedne uspješne saradnje – rekao je gospodin Sejo Bukva, koji je u ime KS BiH potpisao ugovor o generalnom sponzorisanju sa kompanijom Telemach.