Svi biciklisti iz Donjeg Vakufa učesnici biciklističkog maratona su dobro, kao i naši pješaci koji prelaze prvu etapu „Marša-mira“

0
55

Ovoga prijedpodneva kontaktirali smo logistički tim, donjovakufskih biciklista koji su ovog jutra krenuli iz Bihaća u okviru biciklističkog maratona Bihać-Srebrenica „Da se nikad ne ponovi i ne zaboravi“. Prema riječima Mustafe Verema, člana logistike, svi biciklisti njih 15 dobro su i uspješno prelaze prvu etapu. Negdje u predvečernjim satima svi biciklisti stići će u Jajce, dok će biciklisti iz Donjeg Vakufa noćiti u svom gradu. Dolazak svih učesnika biciklističkog maratona sutra u Donjem Vakufu je u 10 sati, gdje će položiti cvijeće na Šehidskom spomen obilježju u centru Donjeg Vakufa. Nastavak druge biciklističke etape ove godine je izmjenjen,umjesto relacije Donji Vakuf- Travnik- Sarajevo. Sutra biciklisti voze iz pravca Donjeg Vakufa prema Bugojnu, pa preko Rostava, do Sarajava.

U razgovoru sa dr Hamdijom Mlinarevićem, predsjednikom PD „Dubrave“ iz Donjeg Vakufa, nakon sinošnje kiše došlo je do razvedravalja i naši pješaci uključili su se u prvi dio maršute „Marša mira“ Nezuk – Potočari i za nekoliko sati očekuje ih dio puta, gdje će biti manje sunca.

 

Zahvaljujemo našim sagovornicima, jer na ovaj način mi kao medij dajemo im našu podršku.