Svečano otvorena obnovljena ploha u Oborcima

0
101

U organizaciji Sportskog saveza općine Donji Vakuf i MZ Oborci u petak 16. septembra svečano je otvorena rekonstruisana ploha u Oborcima. Obnovljena je prvi put nakon proteklog rata, na zadovoljstvo mještana, djece i svih onih koji će je koristiti.

Svečanosti su prisustvovali Amer Mrako ministar prostornog uređenja, građenja, zaštite i okoliša SBK, Huso Sušić načelnik općine Donji Vakuf, dr. Hamdija Mlinarević predsjednik UO  Sportskog saveza općine Donji Vakuf, Mulo Hadžić predsjednik Skupštine SS općine Donji Vakuf, Sead Cerić sekretar saveza, Mustafa Hodžić direktor Treće osnovne škole Oborci, Refik Balihodžić predsjednik MZ Oborci te ostali mnogobrojni gosti.

Ministar prostornog uređenja, građenja, zaštite i okoliša SBK Amer Mrako istakao je da najveće zasluge pripadaju mještanima Oboraca te predsjedniku Sportskog saveza općine Donji Vakuf na obnovi plohe.

Načelnik općine Huso Sušić svečano je proglasio otvorenom obnovljenu plohu te izveo prvi udarac lopte na gol, ističući u svom obraćanju:

„Bez obzira na sredstva koja je uložila Općina, Ministarstvo prostornog uređenja, građenja, zaštite i okoliša SBK te Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta SBK, bez Mjesne zajednice Oborci i ljudi koji su nesebično pomogli u obnovi plohe, ne bi se uspjelo ovako brzo i dobro završiti. Ovo je najveća i naljepša obnovljena ploha na prostoru općine Donji Vakuf, koju svečano proglašavam otvorenom na radost svih nas“.

Svečanost su uveličali članovi KUD Nakib Abdagić Kiban Donji Vakuf sa solisticom Adelisom Čurić, čanovi KK Vezir iz Travnika,  te Hajra Ugarak, Denis Hadžijusufović i Edin Učambralić, kao i Ahmed Orahovčić.

Ispred Sportskog saveza općine Donji Vakuf uručeni su pokloni Trećoj osnovnoj školi Oborci i MZ Oborci, a predstavnici ove mjesne zajednice načelniku Sušiću i ministru Mraki uručili su poklone u znak zahvalnosti na pomoći pri obnovi plohe.

Pored MZ Oborci, obnovi plohe pomogli su Općina Donji Vakuf, Ministarstvo prostornog uređenja, građenja, zaštite i okoliša SBK te Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta SBK.

U organizaciji Mjesne zajednice i sportskog saveza u nedjelju 18. septembra odigrava se 1. Malonogometni turnir u povodu obilježavanja Dana općine. Turnir počinje u 10 sati, a ekipe se mogu prijaviti do nedjelje 18. septembra.