Svečano otvorena 3. Internacionalna otvoreno zabavna škola nogometa za djevojčice

0
42
IOZS20173

IOZS20173

Ceremonijom svečanog otvaranja jučer je zvanično počela sa radom 3. “Internacionalno otvoreno zabavna škola nogometa za djevojčice”, a 12. po redu Škola za djevojčice koju Sportski savez SBK/KSB organizuje sa Zavodom za javno zdravstvo SBK/KSB i Udruženjem žena „Emina„ Turbe.

U radu škole učestvuje oko 300 djevojčica sa područja SBK/KSB, koje rade pod nadzorom 13 trenera, 24 asistenata i 3 lidera, a pored djevojčica jučer je u radu škole učestvovalo 20 dječaka i djevojčica iz JU „Edukacijsko-rehabilitacijskog centra „Duga„ Novi Travnik koji su zajedno sa djevojčicama radili na stanicama jer cilj učešća djece iz Centra “Duga” je inkluzija istih.

IOZS20171

Organizatori projekta Internacionalno otvoreno zabavne škola nogometa za djevojčice ističu zadovoljstvo zbog velike zainteresovanosti djevojčica za rad u Školi koja je postal prepoznatljiva na prostoru BiH kao jedan od projekata koji animira djevojčice  za aktivnim bavljenjem tjelesnom aktivnošću i sportom. Također, projekat ima za cilj da pored sportskih animacija I edukaciju učesnika projekta, tako da će tokom realizacije projekta učesnici posjetiti kulturno-historijske znamenistosti na području Općine Travnik, Zavičajni muzej “Travnik”, Rodnu kuću Ive Andrića I Stari grad.

Ceremoniji svečanog otvorenja prisustvovali su predstavnici lokalne vlasti, članovi Upravnog odbora I Skupštine Sportskog saveza SBK/KSB kao I mnogobrojni gosti koji su dali doprinos u organizaciji projekta.

IOZS20172

Zvanično, Internacionalnu otvoreno zabavnu školu nogometa za djevojčice otvorio je načelnik Općine Travnik Admir Hadžiemrić.

U bogatom kulturno-umjetničkom programu djevojčicama se predstavilo KUD “Turbe” iz Turbeta  

Za uspješnu realizaciju „ Internacionalne otvoreno zabavne škole nogometa za djevojčice „ pomogli su: Ministarstvo odbrnae BIH, Federalno ministarstvo kulture i sporta, Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta u Vladi SBK; Općine Travnik, Gornji Vakuf/Uskoplje i Donji Vakuf,  Foto media, Ocean d.o.o. Svoj doprinos u organizaciji i realizaciji projekta dali su Pekara „ ABA“, JKP „ Bašbunar „ i SZR „Elka „ iz Travnika.