Svečana akademija povodom 25. novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovine

U Velikoj sali JU Centar za kulturu, informisanje i sport, večeras je održana svečana akademija povodom 25. novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

Svečanoj akademiji prisustvovali su brojni građani, predstavnici zakonodavne i izvršne vlasti, predstavnici Medžlisa islamske zajednice, porodice šehida i RVI.

Nakon intoniranja himne BiH proučena je fatiha za sve hrabre borce koji su položili svoj život braneći Bosnu i Hercegovinu.

Mališani JU Dječiji vrtić Donji Vakuf zatim su sa ilustrovanom pjesmom “Nekada davno” svim prisutnim približili historiju BiH kroz zanimljive stihove o njenim vladarima. Nastupali su: Emil Alić, Ajla Šeho, Demir Ćemer, Sarah Begović, Vedad Hadžić, Faruk Kurić, Merjem Rahmanović, Adin Jusufija, Naida Idrizović, Asmer Borić, Irfan Sultanović, Emina Rejhan, Kerim Agić, Alija Karahodžić.

U sklopu programa, prisutnima se obratili načelnik općine Huso Sušić koji je pozdravio sve prisutne.

“Želim da se zahvalim svim prisutnim građanima, predstavnicima Islamske zajednice, predstavnicima izvršne i zakonodavne vlasti, kao i ostalim gostima koji su večeras došli na obilježavanje 25. novembra Dana državnosti BiH.

Predsjedavajući Općinskog vijeća, Muhamed Hodžić pozdravio je sve prisutne, čestitao im 25. novembar, Dan državnosti BiH, te naglasio važnost ovog datuma.

“Mi u Bosni i Hercegovini moramo znati kuda idemo i kuda ide Bosna i Hercegovina, te da se pravilno ponašamo u ovom teškom trenutku za BiH. Danas sam  pogledao jedan video klip iz Banja Luke i nažalost vidimo kako se manji entitet u BiH odnosi prema današnjem datumu, to su slike i poruke koje nisu dobre za BiH. Međutim, dok je god djece koja su ovdje i znanja o historiji Bosne onda mi ne trebamo da se brinemo kada je u pitanju ovaj dio BiH. Za kraj svim građanima Bosne i Hercegovine kako ovdje tako i u inostranstvu čestitam ovaj najveći praznik Bosne i Hecegovine”.

Svoje performanse imale su polaznici muzičke škole u klasi nastavnice Mirele Hodžić: Azra Opardija, Merima Žuljko, Neira Gekić i Samed Hadžić.

Azra Opardija uz muzičku pratnju Neire Gekić izvela je stihove pjesme “Bosna” autora Enesa Kiševića. Dok su Samed Hadžić i Merima Žuljko izveli pjesmu “Ti si mi bila u svemu naj, naj…

 

 

 

Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print