Sutra u Donjem Vakufu svečano puštanje proizvodnog pogona OLIP-a

0
759

U Donjem Vakufu za sutra je planirano svečano puštanje  u rad novog proizvodnog  pogona preduzeća Olip Bosna, za proizvodnju visokokvalitetne obuće.

U okviru prve faze otvoreno je 200 novih radnih mjesta, a do završetka investicionog ciklusa, posao u ovom proizvodnom pogonu naći će još 100 radnika.

Investicija u Donjem Vakufu predstavlja nastavak ulaganja Olip-a u proširenje proizvodnih kapaciteta, kako bi se odgovorilo zahtjevima i potrebama inostranog tržišta na koje ovo preduzeće plasira svoje proizvode.

Prema najavi, sutra na svečanom puštanju u rad proizvodnog pogona OLIP-a u Donjem Vakufu očekuje se dolazak predsjedavajućeg  Vijeća Ministara BiH Denisa Zvizdića, te potpredsjednice Federacije Melike Mahmutbegović. Svojim dolaskom svečanost će uveličati i zvaničnici  SBK i Općina Donji Vakuf i Travnik.

Novi pogon u Donjem Vakufu u proizvodnim halama površine 3 860 m² omogućit će povećanje proizvodnje za još oko 1 500 pari obuće.

Inače, Olip Bosna doo preduzeće je za proizvodnju obuće i kožne galanterije, koje se svrstava među najvećih pet izvoznika u realnom sektoru u BiH. Trenutno zapošljava 1 300 radnika. Također, preko 1 000 radnika zaposleno u kooperantskim firmama, koje za Olip Bosna obavljaju određene poslove na pripremi dijelova za proizvodnju obuće i kožne galanterije.

Olip Bosna je dobitnik nagrade koju dodjeljuje FIPA-a (Foreing Investment Promotion Agency BiH) kao kompanija koja je zaposlila najveći broj radnika u martu 2008.godine. Također je važno napomenuti da je Olip Bosna prva kompanija u BiH koja je postala vlasnik certifikata SA 8000 – Društveno odgovorna kompanija.

Svečanost je planirana u krugu Olipa u Donjem Vakufu sa početkom od 14,00 sati.