Sutra otvorenje 16. međunarodnog sajma privrede: Više od 300 izlagača iz oko 15 zemalja

0
75

 

Nakon dvogodišnje pauze zbog pandemije koronavirusa 16. međunarodni sajam privrede u Tešnju sutra ponovo otvara svoja vrata.

Sajam će trajati četiri dana, potvrđeno je za Avaz“ iz Organizacionog odbora. I ovog puta organizator ove velike privredne manifestacije je Udruženje privrednika Biznis centar Jelah-Tešanj.

Pripreme za ovu sajamsku manifestaciju su završene u potpunosti. Sajmište na lokaciji Kraševo- Distributivni centar u Kraševu, uz magistralni put Doboj – Banja Luka, na 5.000 kvadratnih metara zatvorenog i 10.000 otvorenog izložbenog prostora je uređen i može primiti veliki broj izlagača, gostiju i posjetilaca sajma.

Završene pripreme

Organizatori očekuju oko 300 izlagača iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Sjeverne Makedonije, Crne Gore, Slovenije, ali i Nizozemske, Belgije, Njemačke, Italije, Turske… Partner ovogodišnjeg Sajma privrede u Tešnju je Rumunija.

Kako je ranije istakao Semir Kantić, predsjednik Udruženja privrednika Biznis centar Jelah-Tešanj, očekuju izlagače iz oko 15 zemalja, a zastupljeni su skoro svi industrijski sektori – hemijski, automobilski, metalski, drvni…

Ovaj sajam će biti fokusiran na regionalni razvoj, saradnju privrednika i promociju privrednih potencijala, uz održavanje okruglih stolova, panel-diskusija, predavanja, susrete privrednika…

Utjecaj globalne krize na BiH

Generalni pokrovitelj sajma u Tešnju je Vijeće ministara BiH, a partneri vlade FBiH i Zeničko-dobojskog kantona, Vanjsko-trgovinska komora BiH i FBiH te Općina Tešanj. Nakon prigodnih obraćanja i svečanog otvorenja te razgledanja štandova bit će održana i prva panel-diskusija o temi „Globalna ekonomska kriza – Utjecaj na BiH i zemlje regiona“.