Sutra obilježavanje Dana RVI općine Donji Vakuf

Samo dva dana nakon formiranja 370. brdske brigade, 23. oktobra 1993. godine u sali Kulturno-sportskog centra u Bugojnu formirano je Udruženje ratnih vojnih invalida koje je u svom sastavu okupljalo ratne vojne invalide iz Bugojna, Donjeg Vakufa, Gornjeg Vakufa, Šipova,Jajca ali i sve ostale invalide koji su u toku agresije na BiH imali prebivalište na teritoriji općine Bugojno.

Obzirom da je 21. oktobar jedan od značajnijih datuma novije istorije općine Donji Vakuf, na trinaestoj redovnoj Skupštini Udruženja RVI usvojen je prijedlog da se ovaj datum ubuduće obilježava  kao Dan RVI općine Donji Vakuf.

Na svečanoj akademiji koja se organizuje u povodu obilježavanja Dana RVI, zaslužnim pojedincima i kolektivima dodjeljuju se i priznanja: Grb RVI, Povelja RVI, Plaketa počasnog člana i Plaketa Udruženja RVI.

Na  22. godišnjicu od formiranja Udruženja RVI općine Donji Vakuf al i donjovakufske brigade, u prostorijama Udruženja u srijedu će biti upriličeno druženje za sve članove Udruženja ratnih vojnih invalida s početkom od 13 sati, s prisjećanjem na veličanstveni ratni put 370/770 Slavne brdske brigade u danima agresije na BiH.

Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print