“Susreti žena 2022”: Odražno prvo predavanje “Žena i biznis-Od tradicije i predrasuda do uspjeha”

U okviru ovogodišnjih “Susreta žena” Donjovakufljanke su večeras imale priliku slušati predavanje na temu “Žena i biznis: Od tradicije i predrasuda do uspjeha”, poduzetnice Hatidže Smajić.

Hatidža Smajić  rođena je u Travniku. Odrasla, osnovnu i srednju školu završila u Donjem Vakufu. Školovanje nastavila na Mašinskom fakultetu u Mostaru. Udata, majka troje djece. Živi i radi u Sarajevu. Vlasnica je brenda MH Biseri i dizajnerica bisernog nakita. Neformalno obrazovanje nastavlja na IT Akademiji odsjek web dizajn. Završava Akademiju ženskog poduzetništva u Centru za edukaciju i istraživanje Nahla.

“Susrete žena karakteriziraju gostovanja žena – predavača različitih zanimanja (a sve u cilju educiranja žena zavisnosti od potrebe), promocije knjiga čiji autori su žene. Moja ideja i želja je bila da Susreti žena budu edukativnog karaktera, gdje bi žene iz Donjeg Vakufa na jednom karakterističnom i korisnom predavanju, promociji kulture i knjige mogle poslušati ženu predavača, proširiti svoje znanje, korisno provesti sat vremena, družiti se, sklopiti nova prijateljstva, razmijeniti iskustva, podržati jedna drugu.“ – istakla je organizatorica i moderatorica manifestacije, Šahza Karahodžić, bibliotekar Gradske biblioteke Donji Vakuf.

Drugi “Susret žena” je u sljedeću subotu, 4.6. u 19 sati. Predavanje na temu “Kako se islamofobija odražava na žene” održat će Đermana Kurić, magistrica religijskih studija.

Ovogodišnje “Susrete žena” podržali su:

  • Federalno ministarstvo kulture i sporta
  • Ministarstvo obrazovanja, nauke, mladih, kulture i sporta SBK
  • Općina Donji Vakuf
  • JU Centar za kulturu, informisanje i sport Donji Vakuf
  • Fondacija za bibliotečku djelatnost Sarajevo
  • Medijski pokrovitelj Radio Donji Vakuf
Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print