„ Susret žena 2019. „ u organizaciji Gradske biblioteke u Donjem Vakufu

0
45

 

U okviru projekta „ Susret žena 2019. „ u organizaciji Gradske biblioteke JU Centar za kulturu,informisanje i sport Donji Vakuf, protekle subote upriličen je prvi sadržaj,i to  promocija knjige „Smiraj duše i sretni ljudi“, autorice Alme Taletović.

U narednim danima u okviru pomenitog projekta koji ima za cilj kroz predavanja, razgovore i druženje, predstaviti ženu kao važnu kariku današnjeg savremenog života i društva, održat će se promocija  knjige „ Zašto sam volio mlasačke“ autorice, Abibe Vuković u petak, 22. marta 2019. godine od 18 sati.

Zanimljivo predavanje o očuvanju zdravlja žena , planirano je 30. marta 2019. godine u subotu od 18 sati, a gost predavač je dr.  Aida Otuzbir.

Aktivnosti se nastavljaju još jednom promocijom knjige „ Vruć krompir“ sa predavanjem na temu : „ Jaka žena – Jaka porodica“ autorice i predavača, Adise Tufo. Isto je planirano u ponedjeljak, 15. aprila 2019 godine od 18  sati.

Razgovori i druženje na temu „Hobi su pretvorile u biznis „ u kojem će učestvovati naše sugrađanke, je u subotu, 20. aprila 2019. , dok je posljednji sadržaj koji je vezan za projekat „Susret žena 2019.“ je promocija knjige „ Osmijeh je moja osveta“ Dževe Avdić. Promocija će se održati u subotu, 27. Aprila 2019 godine.