Sunčan i topao vikend pred nama, kiša i pljuskovi početkom naredne sedmice

0
24

Danas u Bosni i Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Nešto više oblaka očekuje se u sjeveroistočnim i centalnim područjima. . Jutarnja temperatura od 15 do 20, na jugu do 24, a najviša dnevna od 27 do 33, na jugu do 36 stepeni.

Drugog dana vikenda, u nedjelju, također će se zadržati umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Razvojem oblačnosti, ponegdje u centralnim i zapadnim područjima sa kišom ili kratkotrajnim pljuskom. Jutarnja temperatura od 15 do 20, na jugu do 24, a najviša dnevna od 28 do 34, na jugu do 36 stepeni.

Nešto više oblaka, očekuje se početkom nove radne semdice. Postupno naoblačenje sa zapada, u ponedjeljak će uvjetovati padavine u našoj zemlji. Kiša pljuskovi i grmljavina se očekuje u zapadnim i sjeverozapadnim područjima, a do kraja dana padavine se očekuju i u ostalim djelovima. Jutarnja temperatura od 15 do 21, na jugu do 24, a najviša dnevna od 25 do 30, na jugu do 34 stepeni.

U utorak, umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, sa kišom pljuskovima i grmljavinom. Intenzivnije padavine očekuju se u zapadnim, sjeverozapadnim i ponegdje u centralnim djelovima. Jutarnja temperatura od 12 do 17, na jugu do 21, a najviša dnevna od 20 do 26, stepeni.