Suh i mjestimično vlažan kolovoz

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, skreće se pažnja na moguće odrone na brojnim dionicama.

Zbog redovnog servisiranja tunela 1.mart na autocesti A-1 danas od 08 sati bit će zatvoren smjer Zenica jug-Lašva, a vozila će do završetka radova saobraćati dvosmjerno, suprotnom stranom autoceste. Na magistralnom putu Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most) zbog aktuelnih radova, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

U toku su radovi na sanaciji klizišta na dionici magistralnog puta M-17 Tarčin-Konjic, zbog čega je saobraćaj regulisan semaforima, naizmjeničnim propuštanjem vozila. Radovi su aktuelni i na magistralnim putevima: Jablanica-Potoci (Donja Jablanica), Kladanj-Vlasenica (Gojsalići), Jelah-Doboj (Kraševo), Dobro Polje-Miljevina, Čevljanovići-Nišići i Bijeljina-Rača, kao i na kružnom toku na ulazu u Bosansku Gradišku.

Zbog oštećenja mosta na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača obustavljen je saobraćaj za vozila preko 30 tona, dok ostala vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz ograničenje brzine na 30 km/h.

Na graničnim prijelazima putnička vozila za sada ne čekaju duže od 30 minuta. Zabranjen je saobraćaj za vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase na graničnom prelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila preko 5 t preusmjeravaju se na granične prelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak, saopćeno je iz IC BiHAMK-a.
Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print