“Stazama oslobodilaca” danas voze biciklisti iz Donjeg Vakufa i Bugojna

Biciklistički klub “Sabahudin Duzić Tetak”  i ove godine povodom Dana općine Donji Vakuf danas organizuje tradicionalnu  biciklistička vožnja “Stazama oslobodilaca” koja ima i memorijalni karakter. Učestvuju članovi BK”Sabahudin Duzić Tetak” i njihovi gosti iz Bugojna, članovi BK”Iskra” i BK”Bugojno”. Biciklisti iz Donjeg Vakufa i Bugojna ostali rekreativci, krenuli su u 11 sati sa  Trga Ibrahim – bega Malkoča a krajnje odredište je Jarčišće.
Prije polaska gosti iz Bugojna, članovi BK”Bugojno” polaganjem cvijeća na Šehidsko spomen – obilježje odali su počast šehidima i poginulim borcima. Na sam Dan općine Donji Vakuf cvijeće su položili domaćini vožnje Biciklistički klub “Sabahudin Duzić Tetak”
“Kao i svakog septembra povodom Dana općine Donji Vakuf naš Klub organizuje revijalnu vožnju. Ovaj put vozimo MTB turu do Jarčišća, gdje ćemo se naći sa našim prijateljima iz Planinarskog društva “Dubrave” i usput se sjetiti da je naš Klub najprije bio sekcija planinara.” – ističu iz BK “Sabahudin Duzić Tetak”.
Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print