Šta se dešava? Nemoguće kupiti karte za letove Lumiwingsa iz Tuzle

0
34

Kompanija koja je nakon povlačenja WizzAir-a iz Tuzle uvela jeftine letove prema nekim evropskim gradovima onemogućila je online prodaju karata.

Pokušali smo kupiti kartu za neke od letova iz Tuzle ali sistem Lumiwingsa za sve letove navodi da su “sold out” što je gotovo nemoguće.

Direktor tuzlanskog aerodroma Dževad Haličević kazao nam je da se radi o sistemskoj reorganizaciji letova. Dodao je i da se tuzlanski aerodrom bori za svakog putnika ali i da broj putnika koji leti novim letovima nije zadovoljavajući.

Moguće je da kompanija da bi smanjila gubitke radi reorganizaciju letova kako bi smanjila gubitke u zimskom sistemu letenja pa je i iz tog razloga nemoguće doći do online karata.

Sezona pojačane frekvencije putnika tek se očekuje i ne bi bilo logično da se kompanija baš pred sezonu povuče.

Otežavajuća okolnost za poslovanje kompanije svakako je i veliki broj jeftinih letova koji će u aprilu krenuti iz Sarajeva.

Aerodrom Tuzla  je u januaru mjesecu ostvario promet 19.171 putnika. Ovo je daleko manje nego u istom mjesecu prošle godine kada je aerodrom imao 58.304 putnika. No, nije se ni očekivalo da će ova kompanija ostvariti promet kao WizzAir, zbog znatno manje flote, frekvencije i destinacija letova.

Podsjetimo, Lumiwings je privatna kompanija iz Grčke koja u svojoj floti ima samo dva aviona.