Šta je Novica Zdravković, Bjelogrliću ispričao o bratu

0
433

U julu bi trebalo početi snimanje filma i serije o legendarnom pjevaču Tomi Zdravkoviću. Film pod nazivom „Toma“ udruženim sanagam realizirat će Dragan Bjelogrlić, Željko Joksimović i Bane Obradović.

Bjelogrlić je za medijie u Srbiji kazao da je to ustvri ideja Joskimovića i Obradovića, a on je njihovu ponudu za saradnju s radošću prihvatio.

Neprevaziđeni boem

On ističe da da to neće biti samo biografija legendarnog pjevača, već je tema fenomen Tome Zdravkovića, koji je umro 30. septembra 1991. Špekulira se da bi upravo 30. septebra 2021., na 30. godišnjicu smrti, trebala biti premijera „Tome“.

O glumačkoj postavi se ne znam ništa, a špekulacije da bi Tomu mogao igrati Goran Bogdan su iz produkcijkog tima demantirali. Traži se i glumica koja će tuačiti Silvanu Armenulić. Njihov slučajni susret, tvrde mnogi, odredio je Tominu karijeru.

Armenulić: Sudbinski susret s Tomom urodio je saradnjom - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

Armenulić: Sudbinski susret s Tomom urodio je saradnjom

– Tomu pamtimo kao muzičku legendu koja se više ne rađa. Ono što mogu da kažem jeste da će za 30. godišnjicu biti snimljen film – izjavio je Obradović.

Neprevaziđeni boem i kralj kafana umro je u Beogradu u 53. godini. Svoje pjesme o ljubavi i patnjama nije samo komponovao i izvodio, on ih je i živio.

Detalji iz života

Novica Zdravković, Tomin brat, za „Avaz“ je nedavno kazao kako je ispričao Bjelogrliću detalje iz Tominog života, onoliko koliko mu je bilo potrebno za film.

– Bilo bi lijepo da se snimi taj film. Uglavnom, Bjelogrlić je već prikupio materijal, a snimanje iskreno ne znam kada će početi. Ideja za film potekla je ustvari od Željke Joksimovića. Mislim, mnogi su se bavili tom idejom, ali je na kraju Željko sa Bjelogrlićem ušao u tu priču. Ono što je bilo do mene, ja sam odradio – kazao je Novica.

Monteno mu je napisao „Pesme moje“

Tekstove svojih pjesama Toma Zdravković je uglavnom je pisao sam i većina je autobiografskoga sadržaja. Iza sebe je ostavio hitove “Da l’ je moguće”, “Danka”, “Dotak’o sam dno života”, “Ej, Branka, Branka”, “Tužno leto”, “Sliku tvoju ljubim”, “Kafana je moja sudbina”, “Prokleta nedelja”, “Jelena” i “Za Ljiljanu”.., Veliki prijatelj Tome Zdravkovića bio je Kemal Monteno koji je za njega napisao pjesmu “Pesme moje”.

Ženio se četiri puta, a za njega kažu da je sve što je zaradio potrošio na kafanu i žene.

AVAZ