Srednjoškolci organizuju MreVUKlijadu u Travniku

0
92

 

Mreža savjeta/vijeća učenika Bosne i Hercegovine – mreSVUBiH je ujedinjeno tijelo koje umrežava Savjete/Vijeća učenika svih srednjih škola na nivou BiH.

S tim u vezi, 12. aprila dakle sutra na Internacionalnom Univerzitetu Travnik u Travniku, Mreža vijeća učenika SBK, organizuju MreVUKlijadu.

Cilj samog projekta jeste umrežavanje i upoznavanje srednjoškolaca u Srednjobosanskom kantonu. Projekat obuhvata učešće učenika  raznim igrama i kvizu znanja gdje mladi mogu da iskažu svoje liderske sposobnosti i svoj timski duh. Osim toga, ove godine u sklopu MreVUKlijade organizuje se i Talent show, kako bi srednjoškolci predstavili svoje talente u polju glume, pjevanja, sviranja, plesanja, ali i onome u čemu zaista uživaju.

-Pripremajući se za MreVUKlijadu radili smo kao tim, pomagali jedni drugima i upotpunjavali se bez obzira što se, do prije par mjeseci, nismo ni poznavali. Zbližili smo se kao tim koji predstavlja sve srednjoškolce Srednjobosanskog kantona, što smatram veoma bitnim i ključnim faktorom za nastavak zajedničkog rada. U samu pripremu MreVUKlijade uloženo je mnogo truda i rada, te se iskreno nadam da će sve proći u najbolje redu.- istakao je Vedad Hadžić, učenik Mješovite srednje škole Donji Vakuf, ali i drugi potpredsjednik Mreže vijeća/savjeta učenika SBK-a.