SRD “Vrbas” Donji Vakuf petu godinu zaredom prvak F BiH u mušičarenju

0
104

 

Danas je na rijeci Buni u Blagaju održano Prvenstvo Sportsko – ribolovnog saveza  F BiH u disciplini mušičarenje (flyfishing) za seniore i juniore, u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji. Petu godinu zaredom titulu pobjednika u seniorskoj  konkurenciji ponijela je ekipa  SRD “Vrbas” Donji Vakuf.

Pravo učešća na Prvenstvu Federacije imala je po jedna ekipa iz svakog udruženja, plus maksimalno 2 pojedinca ili 1-2 pojedinca bez ekipe.

Tehnika lova i ograničenja:
Po slobodnom izboru (Odluku o jednoj ili 3 muhe donijet će TK SRS F BiH) i propisanim otežanjem prema FIPS-Mouche pravilima. Boduju se sve ribe iznad 20 cm. Ulov se stavlja u končane mreže najmanje dužine 1.5 metara sa obručevima promjera 30 cm koje osiguravaju svaki takmičar za sebe (samo jedna se može koristiti), a nakon mjerenja od strane sudije, riba se vraća u rijeku. Mjerenje se vrši na kraju sektorskog takmičenja uz obavezno prisustvo susjednog takmičara.

 

” Svjetsko mušičarsko prvenstvo za junior koje je bilo predviđeno da se održi na rijeci Uni, odgođeno je za 2022. godinu zbog epidemiološke situacije izazvane COVID-19, te molimo sve članica SRS F BiH koje imaju tu kategoriju da ih u što većem broju prijave.” -poručuju iz SRS F BiH.