SRD “Vrbas” danas ugostio najbolje mušičare na KUP-u F BiH

0
150

Na Federalnom KUP takmičenju u flyfishingu danas se u Donjem Vakufu, na rijeci Vrbas, okupio veliki broj sportskih ribolovaca iz cijele F BiH,Bihaća, Jablanice, Konjica, Fojnice, Bugojna, Goornjeg Vakufa /Uskoplja, ….KUP će se odvijati  u 3 sektora po 2 sata.  Glavni sudija je  Ivica Tomičić, Busovača, državni sudija, delegat je Miro Vrljičak, državni sudija iz Breze a komesarka takmičenja Erna Kardaš,internacionalna sutkinja iz Bihaća.

„Danas ćemo u Donjem Vakufu dobiti pobjednika KUP Federacije  BiH u flyfishingu u seniorskoj konkurenciji. Radi se o vrlo iskusnim ribolovcima koji  dobro poznaju pravila, zato će  ovo  danas da bude fer  i korektno takmičenje, uz jako dobro domaćina, SRD“Vrbas“ Donji Vakuf, koji pripreme za KUP uvijek odradi na  najbolji mogući način.“ – istakao je delegat takmičenja Miro Vrljičak .

Prvenstvo SRS F BiH u disciplini mušičarenje zvanično je proglasio otvorenim Naser Rujanac, predsjedavajući Općinskog vijeća Donji Vakuf. „Koristim priliku da Vam se zahvalim na dolasku u Donji Vakuf i vjerujem da ćete  se danas lijepo osjećati u anšem gradu i uživati u ljepotama rijeke Vrbas koje ona nudi. Želio bi čestitati  domaćinu, SRD“Vrbas“ Donji Vakuf na dobropj organiazciji KUP takmičenja. Naravno neka pobjede najbolji i takmičenje otvaram riječima „bistro““ – rekao je otvarajući današnje takmičenje predsjedavajući Općinskog vijeća Donji Vakuf , Naser Rujanac.

Sektorske sudije:

Borislav Bilić, državni sudija

Milenko Jović, državni sudija

Vinko Slipac, državni sudija

Kolonić Almedin, državni sudija

Plivčić Armin, državni sudija iz D. Vakufa

Zahirović Sabahudin, državni sudija iz D. Vakufa

Čajdo Mujo, rezerva