Srbija ukinula policijske pratnje i konvoje u međunarodnom prometu robe

0
32

Republika Srbija jutros je u potpunosti ukinula policijske pratnje i konvoje u međunarodnom prometu robe a nakon apela koji je prekjučer uputio ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Vojin Mitrović.

Kako je istakao Mitrović, ukidanje policijske pratnje i formiranja konvoja pomoći će svim vozačima, zdravstvenim i radnicima na graničnim prijelazima te svim građanima Bosne i Hercegovine i Republike Srbije u snabdijevanju potrebnom robom i značajno doprinijeti u borbi protiv koronavirusa.

Naime, okupljanje vozila koja vrše međunarodni transport za vrijeme vanrednog stanja dovodi do velikih gužvi na graničnim prijelazima, čime se stvara mogućnost širenja zaraze na vozače, policajce, carinike i druge radnike na graničnim prijelazima.

Na kraju, ministar Mitrović se još jednom zahvalio Vladi Republike Srbije na naporima koje čini kako bi se normaliziralo odvijanje cestovnog prijevoza robe u ovim teškim vremenima i izbjegla zagušenja na graničnim prijelazima koja nastaju formiranjem dugih redova.

izvor: N1