Spriječen sukob navijačkih grupa u blizini Vinca

0
52
policijanavijaci

policijanavijaci

Nakon nezvaničnih saznanja da je jučer u kasnim poslijepodnevnim satima u PS Donji Vakuf privedena navijačka gupa, ovoga jutra kontaktirali smo nadležne u Ministarstvu unutrašnjih poslova SBK, od kojih smo dobili sljedeću informaciju,

Naime, policijskoj stanici Donji Vakuf jučer je oko 15 sati prijavljeno da su navijači NK “Borac” iz Banja Luke, na dionici magistralnog puta Donji Vakuf/Jajce, u blizini mjesta Vinac, općina Jajce, zaustavili autobus, izišli i kreću se pješke magistralnim putem.

U tom momentu je vozilom marke “Mercedes”, registarskih oznaka A79-T-393 naišao H.Đ.iz Donjeg Vakufa, krečući se iz pravca Donjeg Vakufa prema Jajcu, kojeg su navijači gađali kamenjem. Tom prilikom je došlo do oštećenja njegovog vozila, a vozač H.Đ. je zadobio lakše tjelesne povrede kao i njegov saputnik M.B., kojima je ukazana ljekarska pomoć u Domu zdravlja Donji Vakuf.

Na mjesto događaja je upućena Jedinica za javni red i mir PS Donji Vakuf, Jedinica za specijalne namjene MUP-a SBKKSB, kao i Jedinica za javni red i mir PS Jajce.

Oko 16,00 sati, pripadnici Jedinice za specijalne namjene su u mjestu Babin Potok, općina Donji Vakuf zaustavili autobus s navijačima i dopratili ga u PS Donji Vakuf,  gdje je obavljena krim obrada.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili KD “Oštećenje tuđe stvari”,  slobode su lišeni i zadržani u PS Jajce: L. J., rođen 1994. god, G.B., rođen 1996. god i S.Č., rođen 1996. god, svi iz Banja Luke.

Prema nepotvrđenim informacijama, grupa pomenutih navijača zaustavila se u naselju Bile vode, nadomak Vinca, uz magistralni put Donji Vakuf – Jajce. Grupa navijača stajala je ispred autobusa sa improvizovanim drvenim palicama.

foto:arhiv