Sportski savez općine Donji Vakuf / Poziv za učešće u projektu BH ADVENTURE TOURS u Mostaru

0
48

 

Brdsko-biciklističko udruženje MTBA iz Mostara, uputio je poziv Sporstkom savezu općine Donji Vakuf, za prijavu desetak mladih osoba koji bi učestvovali u petodnevnoj interaktivnoj radionici i edukaciji na temu sportskog i avanturističkog turizma.

Sportski savez općine Donji Vakuf, u cilju realizacije ovog projekta uputio je poziv svim sportskim klubovima i organizacijama iz našeg grada, da prijave potencijalne polaznike ove radionice u Mostaru.

Prijave se vrše u Sportskom savezu Donji Vakuf  do 03.10.2019. godine.

Projekat „BH ADVENTURE TOURS“  čiji je nosilac Brdsko-biciklističko udruženje MTBA iz Mostara finansira ambasada Sjedinjenih Američkih država u BiH.  Projekat je namjenjen mladim osobama od 18 do 25 godina starosti iz Donjeg Vakuf i Gornjeg Vakuf/Uskoplja

U sklopu projekta izvršit će se petodnevna obuka učesnika u oblasti avanturističkog turizma s ciljem razvijanja vlastitih biznis startupa iz ove oblasti.  Obuka i Team building će se održati u Mostar.

Svim učesnicima u projektu obezbjeđeni su svi troškovi prevoza, smještaja ishrane i team building programa.

Projekat je fokusiran na podsticanje mladih ljudi da zajedno poduzmu korake na samozapošljavanju pružanjem mentoringa i kreiranjem partnerstava.

Krajnji cilj projekta jeste razvijanje zajedničkih start-up biznisa ili udruženja koja će raditi u oblasti avanturističkog turizma.