Spektakl u najavi: FIBA “slučajno” otkrila ime novog kluba Džanana Muse

0
54

Na zvaničnoj stranici Svjetske košarkaške federacije (FIBA) uz ime bh. košarkaša Džanana Musu stoji da je njegov trenutni klub Real Madrid, što je samo još jedna potvrda da je dogovorio sve s Kraljevskim klubom.

Mediji u Španiji su ranije pisali kako je Real pretekao Valenciju i osigurao je Musin potpis. Naš igrač je prošle sezone u dresu Breogana izabran za najkorisnijeg igrača (MVP) španske Endesa lige.

Breogan je na krilima Muse igrao iznad očekivanja i ispostavilo se da je ovaj transfer bio pun pogodak za bh. košarkaša, a sada ostaje da vidimo i da li će posao s Realom i zvanično biti zaključen, što prema FIBA-inim informacijama ne bi trebao biti problem.

Na stranici FIBA-e je Džanan Musa košarkaš Reala
Na stranici FIBA-e je Džanan Musa košarkaš Reala

Bh. reprezentativac je sezonu u dresu Breogana završio sa najvišim indeksom korisnosti (23,1) te prosjekom od 20,1 poena, najboljim u cijeloj ligi. Musa je također ostvarivao 5,1 skokova, 3,1 asistenciju i 1,1 ukradenu loptu po susretu.

Osim toga, na vrhu je liste Endesa lige po broju pretrpljenih prekršaja (6,5) i izvedenih slobodnih bacanja (6,0) po susretu.

izvor: klix.ba