Šokantni detalji koje sigurno niste znali o James Bondu

0
65

Sasvim sigurno ste primjetili, no možda niste toga svjesni, ali istraživanje jednog novozelandskog sveučilišta ozbiljno ‘upozorava’ na činjenicu da je James Bond ima ozbiljan problem s – alkoholom!

”Postoji nepobitan dokaz da je James Bond kronični alkoholičar”, piše u zaključku studije objavljene u časopisu ‘Medical Journal of Australia’. Cijela je studija, naime, nastala na pregledavanju 24 filma o najpopularnijem tajnom agentu na svijetu, ali ‘alarm’ se upalio u svakom filmu – jer, eto, Bond već 6 desetljeća ne prestaje piti!

Pažljivom analizom izračunato je kako je Bond ukupno popio 109 pića, tj. prosječno 4,5 po filmu. Čak štoviše, u filmu ”Quantum of Solace” iz 2008. godine iskapio je čak 6 Vesper Martinija što je fatalna količina od čak 240 ml alkohola!

Nije dovoljno što je popularnom tajnom agentu u skoro svakoj sceni ugrožen život – što od negativaca, zgodnih žena i raznih splekti i vratolomnih jurnjava, nego i njegovi tvorci ne vode brigu o njegovu zdravlju – u jednoj je knjizi, primjerice, Bond popio pola litre alkohola što je, budimo realni, količina koja bi gotovo svakoga ubila. Ali eto, ne i agenta 007.

”Kronični rizici su što često pije prije sukoba s negativcima, prije vožnje (uključujući i potjeru), kocka se s velikim ulozima, dolazi u kontakt s opasnim životinjama, izvodi ekstremne pokrete i seksa se s neprijateljima, a ponekad i s pištoljima i noževima u krevetu”, izjavio je prof. Nick Wilson koji je vodio istraživanje te dodao i kako ‘izvješće MI6-a navodi da je Bond ovisan o alkoholu i drogama’.

Nakon svega, najveća misterija oko Jamesa Bonda jest kako je on uopće živ, i kako uspjeva svaku akciju rješiti u vlastitu korist?

izvor:drukciji.ba