Snijeg u Srbiji blokirao je saobraćajnice širom zemlje, blokiran aerodrom “Nikola Tesla”

0
39

Snijeg koji u Srbiji neprekidno pada od juče blokirao je saobraćajnice širom zemlje, neka mjesta ostala su bez struje, a blokiran je i aerodrom “Nikola Tesla”.

Mediji u Srbiji javljaju da je oko 50 putnika, koji su bili zarobljeni u vozu kod Valjeva, krenulo autobusom za Beograd.

U centru Beograda je potpuni kolaps zbog rušenja bandera i drveća, a pista na aerodromu “Nikola Tesla” u Beogradu i dalje je neočišćena i putnici čekaju da se stanje normalizuje.

Zbog velikog nevremena, praćenog obimnim snježnim padavinama i jakim vjetrom, na teritoriji Srbije registrovan je veći broj kvarova na distributivnoj elektroenergetskoj mreži, posebno u planinskim predjelima zapadne i centralne Srbije, saopštila je danas “Elektroprivreda Srbije”.

Sve njihove ekipe su na terenu i intenzivno rade na otklanjaju kvarova, što je otežano zbog visokog snijega i neprohodnih puteva, posebno u planinskim predjelima.

U saopštenju je navedeno da su vlažan i težak snijeg, te jak vjetar, kidali provodnike i uzrokovali pad drveća na mrežu.

Najviše problema u elektrosnabdijevanju ima na teritoriji Zlatiborskog, Kolubarskog i Moravičkog upravnog okruga, a ima ih i na teritoriji Mačvanskog, Raškog, Rasinskog i Jablaničkog upravnog okruga, navodi EPS.

Na putu Petrovaradin – Irig preko Iriškog Venca, saobraćaj se odvija otežano, a saobraćajna policija na terenu ne dozvoljava prolazak bez zimske opreme.

Izvor: bhrt.ba