Smanjena vidljivost zbog magle na dionicama uz riječne tokove i u kotlinama

U jutarnjim satima vidljivost je smanjena zbog magle na dionicama uz riječne tokove i u kotlinama, te ponegdje u višim predjelima (Sarajevo-Konjic, Donji Vakuf-Bugojno-Kupres).

Saobraća se po mjestimično vlažnom ili mokrom kolovozu, a iz BIHAMK-a upozoravaju i na povećanu opasnost od odrona.

– Na dionicama u planinskim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima mogući su nailasci na poledicu. Savjetujemo oprezniju vožnju i napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno – saopćeno je iz BIHAMK-a.

Zbog radova na dilatacijama mosta Klopče, zatvorena je dionica autoputa A-1 Zenica jug-Zenica sjever (oba smjera). 

Saobraćaj je zbog radova i dalje obustavljen u tunelu Jasen na magistralnom putu Prozor-Jablanica. Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

  • Grafički prikaz

    Grafički prikaz

    FOTO: BIHAMK


Zbog radova na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Usporeno, zbog radova, tokom dana, saobraća se na putevima: Vitez-Travnik (Kaonik-Nević Polje), Sarajevo-Tuzla (Olovske Luke i Husino), Klašnice-Laktaši, Pelagićevo-Srebrenik i Rogatica-Ustiprača.

Na magistralnom putu Livno-Šuica, preko prevoja Borova Glava, upozoravamo na izlaske divljih konja na kolovoz, posebno u jutarnjim i večernjim satima.

Na graničnim prijelazima trenutno nema dužih zadržavanja.

Na graničnom prijelazu Hum nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prijelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć od 7 do 19 sati.

Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print