Skandal: Stevandićeva stranka organizirala promociju filma o Draži Mihailoviću u Prijedoru

0
79

 

U Pozorištu u Prijedoru sinoć je Ujedinjena stranka Nenada Stevandića organizirala promociju filma o četničkom vojvodi Draži Mahailoviću.

Na objavljenim fotografijama sa sinoćnje promocije vidljivo je kako su ovom događaju prisustvovale i osobe obučene u četničkim uniformama.

Na ovu pojavu reagirali su iz Nezavisnog bloka kazavši da ovaj događaj smatraju sramotom i još jednom uvredom za žrtve.

 

“Paradiranje u četničkim uniformama, noseći fotografije Mihailovića, ali i još jednog ratnog zločinca – Ratka Mladića, javna je bruka, antidemokratski i anticivilizacijski čin koji potvrđuje nuždu da Visoki predstavnik nametne zakon o negiranju genocida i ratnih zločina”, saopćili su.

Također, pozivaju ministra sigurnosti, institucije za provođenje zakona i Tužilaštvo BiH da se hitno reaguju i sankcionišu organizatore i skupove koji evidentno je šire mržnju i vraćaju nas u vrijeme straha i sukoba.

 

“Ovaj Nenad Stevandić, državni zastupnik, i koalicioni saradnik Bakira Izetbegovića i Milorada Dodika, organizator promocije ovog sramnog pamfleta, politička je kreatura koja može egzistirati samo u živom blatu etničkih podjela i korupcije, a što je mantra vladajuće koalicije, čiji je Stevandić priljepak”, izjavio je Edib Smolo, generalni sekretar Nezavisnog bloka.

Klix.ba