Skandal / Bh. ambasador u SAD-u ne želi zamijenit pocijepanu zastavu države BiH?!

0
89

Adnan Hadrović, bivši bh. diplomata i otpravnik poslova Ambasade Bosne i Hercegovine u Wasingtonu, te aktuelni savjetnik za globalnu sigurnost na Institutu za razvojni impakt u Washingtonu i predsjedavajući Borda direktora Savjetodavnog vijeća BiH, upozorio je na sraman odnos Ambasade Bosne i Hercegovine u Washingtonu prema državnoj zastavi.

Hadrović je posebne kritike uputio na račun ambasadora BiH u Sjedinjenim Američkim Državama, Bojana Vujića.

Na veliku žalost mnogobrojnih Amerikanaca bh. porijekla ambasador Vujić se oglušio na njihove apele, molbe i zahtjeve da se konačno zamijeni poderana zastava države BiH, te je ista takva, nažalost, i dalje izvješena na jarbolu Ambasade BIH u Washingonu. Oglušio se na apele i molbe upravo onih zbog kojih je pored ostalih diplomatskih obligacija tu.

Onih koji bh. državnoj administraciji, pa i njemu samom kroz plaćanje poreza, konzularnih taksi i dr. objezbjeđuju platu. Sramotno nepoštovanje njih samih, kao i države koju predstavlja ambasador Vujić u USA”, naveo je Hadrović.

Inače, na ovaj problem je ukazano još u julu ove godine, ali, kako nam je potvrđeno, još uvijek nije riješen.

Portal Radiosarajevo.ba je zatražio i komentar Ministarstva vanjskih poslova BiH na ovaj skandal. Od izvora u MVP BiH smo dobili najave da će se o svemu izjasniti početkom naredne sedmice.


Radiosarajevo.ba