Skakači iz cijelog svijeta poželjeli sreću skakačima sa Starog mosta

0
107

Mostaru se sutra održava takmičenje u tradicionalnim skokovima sa Starog mosta, a od skakača Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva iz svih krajeva svijeta stigle su poruke podrške. Oni su poželjeli sreću kolegama, te pozdravili Bosance i Hercegovce uz nadu da ćemo ih ponovo gledati već naredne godine.

Na sutrašnjem takmičenju nastupit će 40 skakača iz cijele regije, a čestitke i poruke ohrabrenja pristigle su im iz svih krajeva svijeta. Naime, iz Francuske, Španije, Kanade, Australije i Kolumbije javile su se Red Bull Cliff Diving zvijezde koje smo proteklih godine gledali u Mostaru poput Britanca Gerija Hanta (Gary Hunt), Meksikanca Džonatana Peredeza (Jonathan Paredes), Kanađanke Lisen Ričard (Lysanne Richard), Australka Rianane Iflend (Rhiannan Iffland) i Kolumbijca Orlanda Dukea (Duque).

– Veoma sam sretan da će tradicionalni skokovi sa Starog mosta biti održani. Volio da mogu biti tu s vama. Veliki pozdrav iz Francuske, nadam se da ćemo se vidjeti uskoro – poručio je Hant, osvajač osam šampionskih titula i dvostruki pobjednik na Starom mostu.

Peredez,  pobjednik prvog Red Bull Cliff Diving takmičenja u Mostaru 2015. godine, poručio je da je  čuo za takmičenje i da želi da sve prođe dobro. Kazao je još da mu Mostar jako nedostaje i da se nada da će se vidjeti sljedeće godine.

  • Red Bull cliff Diving - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

    Red Bull cliff DivingFOTO: PROMO

– Ova vijest me jako obradovala. Želim vam sjajne i sigurne skokove u hladnu Neretvu, zabavite se i uživajte. Jedva čekam da vas opet vidim, nadam se da će to biti sljedeće godine – poželjela je Ričard, pobjednica prvog takmičenja za žene na Starom mostu 2016. godine.

Četvorostruka šampionka i prošlogodišnja pobjednica u Mostaru Iflend poslala je svoje pozdrave i zagrljaje te je kazala kako je uzbuđena što je odlučeno da se organiziraju skokovi.

– Čestitam što nastavljate takmičenje u tradicionalnim skokovima. Hvala vam što čuvate tu tradiciju. Nadam se da ćemo vrlo brzo biti u prilici da ponovo budemo zajedno i skačemo sa prelijepog Starog mosta – izjavio je veliki prijatelj Mostara, legendarni Duke.

Elitni svjetski skakači i skakačice trebali su biti u našoj zemlji 26. septembra, tačno dva mjeseca nakon sutrašnjeg takmičenja. Nažalost, Red Bull Cliff Diving Svjetsko prvenstvo je ove godine odgođeno zbog aktuelne situacije i otežanog putovanja u cijelom svijetu.

Takmičenje u tradicionalnim skokovima sa Starog mosta u nedjelju 26. jula počinje u 16 sati. U skladu sa mjerama i preporukama zdravstvenih organizacija, uživo će ga gledati svega 300 gledalaca uz zaštitne maske i socijalnu distancu.

Dnevni avaz