ŠK Never Stop ugostila KK Koš iz Sarajeva.

0
62

Danas su u Sportskoj dvorani u Donjem Vakufu odigrana dva prijateljska susreta između ŠK Košarke Never Stop iz Donjeg Vakufa i gostiju iz Sarajeva KK Koš.

Prve su na parket istrčale pionirske selekcije. Nakon neizvjesnog prvog poluvremena, domaćini odlaze na dvocifrenu   prednost koju uspijevaju održati do kraja. Konačni rezultat glasio je 79:66. Najbolji u domaćim redovima danas je bio Faris Rujanac koji je postigao 26 poena. Podršku mu je pružio Muhamed Kovač sa 21. Kod gostiju, Isaković je postigao 20, a prvi pratilac mu je bio Kubanić sa 14.

 

Nakon pionira, na redu je bio susret između kadeta. Gostujuća ekipa se od samog početka nametnula kao bolji protivnik i uvjerljivo slavila rezultatom 43:119. Domaćini nisu imali odgovor za ritam koji su nametnuli gosti iz Sarajeva koje su do pobjede vodili Saračević sa 31 i Subotić sa 30 poena. U ekipi Never Stop, Kurić I Rujanac su postigli po 10 poena.

 

Iskoristili smo priliku da uzmemo izjavu od legende naše košarke i predsjednika KK Koš, Seje Bukve.

Prije svega bih želio čestitati našim sugrađanima Dan državnosti. S Donjim Vakufom imamo odličnu suradnju koja datira još od vremena Ede Atića. Želimo ostvariti što bolju suradnju s ŠK Never Stop i gospodinom Suadom Hodžićem.  Drago mi je što smo danas odmjerili snage s jednom vrhunskom školom i cilj nam je da se u Donjem Vakufu pojave neki novi Atići koji bi kod nas došli na dalje usavršavanje. Nama je najbitnije da se djeca bave sportom, a drago nam je kada izbacimo i vrhunskog igrača kao što danas imamo Edu Atića, Džanana Musu ili Kenana Kamenjaša, tri igrača koja su ponikla u našoj školi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Predsjednik ŠK Never Stop Suad Hodžić se zahvalio gostima iz Sarajeva.

Drago mi je što su danas došli u naš grad i ukazali nam čast da zajedno uveličamo današnji praznik. Prvu utakmicu smo uspjeli pobijediti i to nam predstavlja zadovoljstvo. Između kadetskih selekcija se vidi velika razilka u kvalitetu, s tim da moram naglasiti da za naše današnje protivnike igraju skoro sve dječaci koji su rođeni 2006. godine. Mi nemamo mnogo igrača koji su rođeni te godine, ali sve u svemu moram biti zadovoljan današnjom predstavom.

ŠK Never Stop u nedjelju u Sportskoj dvorani  u Donjem Vakufu nastavlja susrete u Ligi mladih SBK/KSB.