SIM Turneja radosti u pohodu na BiH: Konjic i Goražde prvi domaćini 5. Sportskih igara mladih

0
51

Nakon što su BH Telecom Sportske igre mladih u društvu Ivice Osima, Vedada Ibiševića, Miralema Pjanića, Edina Džeke i Mirze Teletovića proslavile 5. rođendan, došlo je vrijeme da SIM Turneja radosti zvanično počne. Prvi grad domaćin tradicionalno je bio neretvanski biser Konjic, gdje se više od 300 mališana takmičilo u malom nogometu i uličnoj košarci.

Konjičani su vatreno igrali, pokazujući da je fair play sastavni dio svakog takmičenja. Napete i neizvjesne malonogometne utakmice rezultirale su penalima u finalu, donijevši i suze i slavlje.

„Dali smo sve od sebe, trudili smo se da što bolje odigramo. Konkurencija je bila jaka i izgubili smo. Bit ćemo i dalje uporni i prijavit ćemo se opet“, rekao je dječak Velid Alihodžić iz Konjica.

I Goražde je ovog vikenda dobilo svoje predstavnike na Finalu koje će se sredinom avgusta održati u Sarajevu. Mališani su se takmičili u rukometu, malom nogometu, stonom tenisu, odbojci, odbojci na pijesku i uličnoj košarci.

 Dvanaestogodišnja goraždanka Adna Obuća na Igrama učetvuje treći put, a s osmijehom poručuje i drugima da se prijave: „Osvojila sam drugo mjesto na SIM danima radosti, u Igri između dvije vatre. Sada smo izgubili utakmicu ali nismo tužni, jer Igre su zakon. Mi sigurno dolazimo i sljedeće godine, pozivam i druge vršnjake da nam se pridruže.“

 SIM Turneja radosti na najbolji način promovira sport i njegove vrijednosti, toleranciju, prijateljstvo, sportski duh i fair play  među djecom i mladima, a sve u sklopu projekta “Fer igra za fer djetinjstvo” u saradnji sa Košarkaškim savezom BiH i uz finansijsku podršku USAID-a.

 

Široki Brijeg, Čapljina i Mostar naredni su gradovi domaćini najljepše sportske priče.