Sezona je jagoda, pripremite tiramisu od ovog voća i kokosa

Sezona jagoda ove je godine stigla ranije no ikada, a mi donosimo recepat za najsočniji kolače s jagodama

Kombinacija mascarpone sira, piškota i kave zasigurno vas odmah asocira na jedan od najpoznatijih deserta – tiramisu. Odlučili smo isprobati drugačiju, proljetnu, verziju s dodatkom jagoda i kokosa.

Sastojci

  • 50 g ribanog kokosa
  • 500 g jagoda
  • 50 ml soka od naranče
  • 50 mlkokosovog mlijeka
  • 500 g mascarpone sira
  • 50 g – šećera u prahu
  • 1 kašika limunovog soka
  • 50 g -bijele čokolade
  • 130 ml slatkog vrhnja
  • 150 g piškota

Tostirajte kokos

Kokos tostirajte, na laganoj vatri bez masnoće, često miješajući, dok ne dobije zlatno smeđu boju.

Operite jagode

Jagode operite, odstranite zeleni dio i ostavite kratko da se osuše, a za to vrijeme naribajte bijelu čokoladu.

Pripremite preljev od jagoda

U manju posudu stavite 100 g jagoda te ulijte sok od naranče i kokosovo mlijeko. Pomoću štapnog miksera pasirajte jagode dok ne dobijete homogenu smjesu.

Izmiksajte kremu

U posudu srednje veličine dodajte mascarpone sir, šećer u prahu i sok od limuna te mikserom sjedinite sastojke.

Sjedinite kremu i šlag

U posebnoj posudi izmiksajte vrhnje u čvrsti šlag te ga lagano umiješajte u smjesu od mascarponea.

Dodajte čokoladu

Umiješajte i naribanu čokoladu i 30 g tostiranog kokosa.

Nasjeckajte jagode

350 g jagoda narežite na sitne komadiće pa ih također umiješajte u kremu.

Složite tiramisu

Na dno pravokutnog pekača poslažite piškote te ih prelijte polovicom pirea od jagoda. Ravnomjerno razmažite i polovicu kreme pa opet poslažite red piškota. Prelijte ostatkom pirea od jagoda i premažite preostalom kremom.

Ohladite

Prekrijte plastičnom folijom i stavite u hladnjak na 3 sata.

Poslužite

Ostatak jagoda narežite na polovice i rasporedite po ohlađenoj kremi te pospite s ostatkom kokosovih listića. Narežite i poslužite.

Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print