Šesti “Košarkaški kup kraljevskog grada” 21. i 22. februara u Jajcu

0
58

 

U povodu “Dana općine Jajce”, Košarkaški klub “Vodopad” organizira šesti “Košarkaški kup kraljevskog grada” koji će se odigrati 21. i 22. februara u Gradskoj sportskoj dvorani Jajce.

Zbog koronavirusa po prvi put ovaj turnir neće imati epitet međunarodni, pa tako će izostati brojne ekipe iz regiona. Jajačka publika prethodnih godina mogla je uživati u majstorijama mladih košarkaša Cedevite Zagreb, Cibone, Partizana, Olimpije, Budućnosti, ŠK “Dražen Petrović” Šibenik, Save Beograd, Szekszárd i BC „Stars“ Beč.

Organizator su bili prisiljeni da se baziraju na domaće klubove. a turnir će igrati samo dva dana.

-Što se tiče samog turnira, pandemija je imala veliki utjecaj. Turnir će po prvi put biti održan bez publike. Nažalost ove godine nismo u mogućnosti ugostiti naše dosadašnje učesnike i prijatelje iz susjednih država ali smo i dalje u kontaktu s njima te se radujemo boljem vremenu i ponovnom susretu. Ove godine turnir sačinjavaju dosta kvalitetne ekipe iz BiH, pored našeg ‘Vodopada’, tu su još OKK ‘Čelik’ Zenica, KK ‘Bijeljina’ Budućnost i KK ‘Dragons’ Tuzla. Iz svake situacije treba izvući nešto dobro pa sigurno da je ovo odlična prilika za stjecanje novih prijateljstava i suradnje s klubovima unutar naše zemlje, kazuje nam Edis Redžić, trener KK” Vodopad”.

Zbog epidemioloških mjera ljubitelji košarke neće moći uživo pratiti utakmice, ali organizator turnira se potrudio tako da će sve utakmice moći gledati preko društvenih platformi.

-Ove godine ćemo se, zbog nemogućnosti prisustvovanja publike, potruditi obezbijediti što kvalitetniji livestream na oficijelnom YouTube kanalu našeg kluba, kako bi svi ljubitelji košarke mogli uživati u odličnim susretima. Naravno, dajemo sve od sebe da ispoštujemo sve propisane higijensko-epidemiološke mjere kako bismo osigurali bezbjedan boravak svim učesnicima turnira, priča Radžić.

Pripreme teku po planu, a ekipa u organizacionom odboru radi odličan posao uz zavidnu atmosferu.

-Imamo zaista dobru i kvalitetnu generaciju dječaka koji su posvećeni košarci i radu na treningu. Ove sezone smo u vrhu košarkaške Lige mladih SBK/KSB, atmosfera u ekipi je odlična. Bilo bi sebično reći da smo uvjereni da ćemo osvojiti prvo mjesto na turniru jer sigurno da i druge ekipe imaju potreban kvalitet. Ono što mogu reći je da ćemo mi dati sve od sebe da se pokažemo u najboljem svjetlu i pokušamo napraviti dobar rezultat, a uz malo sreće i boriti se za prvo mjesto, rekao je.

Turnir se igra u sklopu obilježavanja Dana općine Jajce, koji se od 2014. godine obilježava 22. februara, na datum prvog pisanog spominjanja grada Jajca 1396. godine u Povelji iz dubrovačkog arhiva

-Želio bih se zahvaliti svima koji su ove godine u otežavajućim uslovima podržali održavanje ovog već tradicionalnog turnira, a posebno Općini Jajce na čelu s načelnikom Edinom Hozanom. Sretni smo što ćemo uspjeti održati kontinuitet turnira i pružiti našem gradu još jedan kvalitetan sportski događaj, kazao je trener Edis Redžić za kraj našeg razgovora.